ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Γιάννης Καλέμος (Τάξη 1970)
31. 01. 2023

Φοίτησε με πλήρη υποτροφία στο τριτάξιο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, συνέχισε τις σπουδές του σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε σε θέση ευθύνης στην ιστορική βιομηχανία χάλυβα, Hellenic Steel. Ο Γιάννης Καλέμος είναι ακόμη ένας από τους πετυχημένους απόφοιτους, η ζωή του οποίου άλλαξε από τη στιγμή που πέρασε την πύλη της Σχολής.

Γεννήθηκε στην Κριθιά Θεσσαλονίκης το 1952. Συγγενικό του πρόσωπο άκουσε σε ραδιοφωνική εκπομπή για το έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τον προέτρεψε να κάνει αίτηση για υποτροφία. Αν και κατάγεται από αγροτική οικογένεια, ο πατέρας του Γιάννη Καλέμου δεν επιθυμούσε ο γιος του να ασχοληθεί με τη γη. Παρόλα αυτά, έκανε αίτηση και έλαβε πλήρη υποτροφία. Έτσι, σε ηλικία 13 ετών άφησε την οικογένειά του και βρέθηκε οικότροφος στη Σχολή. «Η φοίτηση μου στην ΑΓΣ είναι ένα κομβικό σημείο στη ζωή μου. Η συμβολή της στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και στη μετέπειτα προσωπική και επαγγελματική πορεία μου, είναι καθοριστική. Στη Σχολή δεν λαμβάναμε μόνο μόρφωση αλλά και μαθήματα ζωής. Διδαχτήκαμε ότι κάποιος πρέπει να τα δίνει όλα για να πετύχει και πως στη ζωή μας θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε πολλές δυσκολίες. Είμαι ευγνώμων στο Ίδρυμα», δήλωσε.

Μίλησε με αγάπη και σεβασμό για τους καθηγητές που είχε και προσέθεσε ότι μετά την αποφοίτησή του – το 1970 – εργάστηκε αρχικά στο γαλακτομείο και στη συνέχεια στο οικοτροφείο της Σχολής. «Τότε, ήρθε η πρόταση από τον αείμνηστο και τόσο αγαπητό πρόεδρο της Σχολής, Bruce Lansdale, να πάω για σπουδές στις Η.Π.Α.. Μαζί, επιλέξαμε το University of Dayton στο Ohio. Άρχισα τις σπουδές μου τον Σεπτέμβριο του 1972 και επέστρεψα πτυχιούχος στο πεδίο των βιομηχανικών ηλεκτρονικών τον Απρίλιο του 1976. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στη Φωνή της Αμερικής και στη συνέχεια στη Hellenic Steel, από όπου συνταξιοδοτήθηκα», υπογράμμισε.

Τέλος, για μία ακόμη φορά δήλωσε περήφανος για τη Σχολή και για τα οφέλη και τις γνώσεις που του παρείχε. «Η συμβουλή μου στους μαθητές που φοιτούν τώρα είναι να ζήσουν την κάθε στιγμή έντονα, ξεχωριστά και να προσπαθήσουν να αντλήσουν γνώση από όλα όσα τους προσφέρει το σχολείο. Τέλος, να θυμούνται πάντα πως ό,τι στόχο και να βάλουν στη ζωή τους, με προσπάθεια και δουλειά στο τέλος θα τα καταφέρουν», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!