ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με επιτυχία η Μέρα Μαγιού - Farm Fest 2019
13. 05. 2019

Ένα πανηγύρι χαράς, μία μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, πραγματοποιήθηκε στις πανέμορφες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η «Μέρα Μαγιού» αποτελεί ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια κι είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η οποία τον έχει «αγκαλιάσει» θερμά. Την Κυριακή 12 Μαΐου οι πύλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής άνοιξαν διάπλατα και υποδέχθηκαν περισσότερους από 7.000 επισκέπτες. Η «Μέρα Μαγιού», όπως και οποιαδήποτε άλλη δράση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στόχο έχει την ανάδειξη του ρόλου του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και την ενίσχυση των υποτροφιών των μαθητών της και των σπουδαστών του Perrotis College.

Κατά τη διάρκεια της «Μέρας Μαγιού», οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και του Perrotis  College και να παρακολουθήσουν δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα. Όπως:

  • Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο - Δημοτικό: κινητικές δραστηριότητες, "το μεγάλο κυνήγι του θησαυρού", Ελάτε να ανθίσουμε τους κήπους, φτιάχνω το δικό μου κήπο, το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης κ.α.
  • Γενικό Λύκειο – Επαγγελματικό Λύκειο: ρομποτική, σεισμογράφος και μελέτη σεισμών, CanSat επίδειξη του δορυφόρου: Φτιάξε το αλεξίπτωτο για την επιστροφή στη γη του δικού σου δορυφόρου, Αστρονομία και Μυθολογία, Αναζήτηση οικολογικού αποτυπώματος, εφαρμογή κινητού με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, QR Generator code, Project παραγωγής μανιταριών πλευρώτους,  πειράματα φυσικών επιστημών κ.α.
  • Perrotis College και Αγρόκτημα: Πόσο ενημερωμένος είσαι για την κλιματική αλλαγή: Μάθε το μέσα από το quiz του Perrotis College, λαϊκή αγορά, οινογευσιγνωσία, γεωργικοί ελκυστήρες κ.α.
  • Εκπαίδευση ενηλίκων: Παρασκευή παραδοσιακού τυριού και φυσικών καλλυντικών, ένα σαπούνι… έκπληξη κ.α.
  • Επίσης, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες μπορούσαν -μεταξύ άλλων- να δουν παράσταση Καραγκιόζη και κουκλοθέατρου, να θαυμάσουν γεωργικά μηχανήματα, να παίξουν με γιγάντιο Jenga, και να φροντίσουν για το δώρο της μητέρας.

Τη διασκέδαση των επισκεπτών είχαν αναλάβει τα γνωστά συγκροτήματα : Near Mrs. και οι: Σταύρος Μπαϊράμης – Πωλίνα Κατσαβούνη και η μπάντα τους.

Να σημειωθεί ότι για κάθε εισιτήριο της εκδήλωσης «Μέρα Μαγιού – Farm Fest», η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market προσφέρει ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Τα είδη θα υποστηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. 

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της φετινής εκδήλωσης είχαν και οι χορηγοί, οι οποίοι για ακόμη μια χρονιά στήριξαν έμπρακτα τη Μέρα Μαγιού - Farm Fest.

                                                                                                  

        

Με επιτυχία η Μέρα Μαγιού - Farm Fest 2019
Με επιτυχία η Μέρα Μαγιού - Farm Fest 2019
Με επιτυχία η Μέρα Μαγιού - Farm Fest 2019
Με επιτυχία η Μέρα Μαγιού - Farm Fest 2019
Με επιτυχία η Μέρα Μαγιού - Farm Fest 2019
Με επιτυχία η Μέρα Μαγιού - Farm Fest 2019
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!