ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ένταξη στο Network of European Blue Schools, δρομολόγησε το Γυμνάσιο Χασιώτη
09. 04. 2021

Τον Φεβρουάριο του 2021 άρχισε με πρωτοβουλία του Student Services Center και υποστήριξη του English Department, πρόγραμμα στο Γυμνάσιο Χασιώτη για την προώθηση της σημασίας των ωκεανών, της πολιτιστικής τους συνδρομής καθώς και της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας που διαθέτουν στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την συνεργάτιδα της Σχολής, Kaitlyn Waters και συνάδει με την προκήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για το 2021-2030 ως την «Δεκαετία της Επιστήμης των Ωκεανών για την Αειφόρο Ανάπτυξη» δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να γίνουν τοπικοί υποστηρικτές της προστασίας των θαλασσών.

Η σειρά των σεμιναρίων που ενσωματώθηκαν στο μάθημα των αγγλικών της Β' Γυμνασίου περιλαμβάνουν θέματα πάνω στην ενάλια πολιτιστική κληρονομιά, σε μπλε καριέρες και βιοποικιλότητα. Αυτές τις μέρες, οι μαθητές ασχολούνται με το αντίκτυπο που έχει η προστασία της Μεσογειακής φώκιας, εξερευνώντας τη σχέση της με τον άνθρωπο και το εύθραυστο αυτό είδος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι συζητήσεις θα συνδυαστούν με μια επίσκεψη του θαλάσσιου βιολόγου του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, ο οποίος θα απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων της τάξης σχετικά με τη συμπεριφορά του ζώου και τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για να το προστατεύσουν για τις μελλοντικές γενιές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί και η συνεισφορά στο πρόγραμμα του μαθητή του Γενικού Λυκείου ΑΓΣ, Χάρη Γιαννούλα, ο οποίος ξεναγεί εικονικά στο Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής και μιλάει για τον υποθαλάσσιο πλούτο!

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το Γυμνάσιο Χασιώτη θα ενταχθεί στο Network of European Blue Schools, μια Ευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ σχολείων γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

Ένταξη στο Network of European Blue Schools, δρομολόγησε το Γυμνάσιο Χασιώτη
Ένταξη στο Network of European Blue Schools, δρομολόγησε το Γυμνάσιο Χασιώτη
Ένταξη στο Network of European Blue Schools, δρομολόγησε το Γυμνάσιο Χασιώτη
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!