ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην «οικογένεια» του Future Farmers of America (FFA) η ΑΓΣ
07. 02. 2024

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους ήδη στενούς δεσμούς με τις Η.Π.Α., η Αμερικανική Γεωργική Σχολή άρχισε επίσημη συνεργασία με τον εθνικό οργανισμό Future Farmers of America (FFA), παρέχοντας σημαντικότατες δυνατότητες στους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου και τους σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ και του Perrotis College.

O FFA είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός αγροτικής νεολαίας των Η.Π.Α. και ιδρύθηκε το 1928 στο Blacksburg της Virginia. Έκτοτε, βοηθάει αγρότες να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, γνώσεις και δεξιότητες στην αειφόρα διαχείριση των εκμεταλλεύσεων και βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων, αυξάνοντας το αποτύπωμα της διαδοχής στην ανάπτυξη της υπαίθρου σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγροτική παραγωγή. Σήμερα, απαριθμεί 980.000 οργανωμένα μέλη, σε 9.000 Chapters σε όλες τις Πολιτείες. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή περιστασιακά είχε αναπτύξει σχέση με το FFA από το 1976, αλλά τον Μάιο του 2023 μπήκε σε πορεία δημιουργίας δομημένου και θεσμοθετημένου δικού της Chapter σε συνεργασία με το αδελφοποιημένο Clarksville Christian School, από το Τενεσί. Με αυτόν τον τρόπο, παρακάμφθηκε η γραφειοκρατία με τον εθνικό οργανισμό, ο οποίος από το καταστατικό του δεν αναπτύσσεται διεθνώς, καθιστώντας – έτσι – την Αμερικανική Γεωργική Σχολή το μοναδικό Ίδρυμα με το οποίο διατηρεί θεσμική σχέση και βρίσκεται εκτός επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών!

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα ανταλλαγών μαθητών, έτσι ώστε μαθητές της ΑΣΓ να φιλοξενούνται σε οικογένειες των Η.Π.Α., τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε αγροτικά σχολεία και είναι μέλη του FFA. Επίσης, οι μαθητές της ΑΓΣ και οι οικογένειές τους που συμμετέχουν στο FFA, θα είναι σε θέση να παρέχουν φιλοξενία σε Αμερικανούς. Σήμερα, το Chapter του FFA στην ΑΓΣ λειτουργεί εθελοντικά και βρίσκεται σε οργανωτικό στάδιο. Από πέρυσι τον Οκτώβριο άρχισε τις δράσεις του και online επαφές με το Clarksville Christian School.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2023, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Clarksville Christian School υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο προβλέπει:

  • Ανάπτυξη και υποβοήθηση εφαρμογής επαγγελματικών προγραμμάτων σπουδών που σχετίζονται με τη γεωργία και το περιβάλλον
  • Ανάπτυξη και υποβοήθηση εφαρμογής προγραμμάτων σπουδών που σχετίζονται με την κατάρτιση ενηλίκων στη γεωργία και την περιβάλλον
  • Οργάνωση λειτουργίας αγροκτημάτων προς παραγωγή και βιωματική εφαρμογή προγραμμάτων σπουδών για τη γεωργική εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων
  • Ανταλλαγές φοιτητών και προσωπικού μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων
  • Επισκέψεις μελέτης και δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας
  • Συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων
  • Συντονισμός FFA εντός του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ
  • Συνεργασία για αιτήσεις που σχετίζονται με χρηματοδότηση ακαδημαϊκής αριστείας και αγροτικής ανάπτυξης.

Για την ιστορία, η πρώτη επαφή της ΑΓΣ με το FFA ήταν το 1976. Τότε, τέσσερις απόφοιτοι (Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κοσμίδης, Γιάννης Μποροβήλας και Βαγγέλης Βέργος) την εκπροσώπησαν στους πρώτους ολυμπιακούς γεωργικούς αγώνες στο Kansas City του Missouri και στη συνέχεια, οι δύο τελευταίοι φιλοξενήθηκαν για έναν χρόνο σε οικογένειες με αγροκτήματα. Έκτοτε, η ζωή τους άλλαξε σε ακαδημαϊκό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!