ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Το τελευταίο «αντίο» στον Έφορο Σταύρο Κωνσταντινίδη
17. 12. 2019

Με θλίψη, η οικογένεια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College αποχαιρέτησε στις 16 Δεκεμβρίου 2019 τον επί σειρά ετών Έφορό της, Σταύρο Κωνσταντινίδη. 

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του ήταν πρόσφυγας από την Προύσα και η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Καβάλα. Σπούδασε χημικός μηχανικός στην Ελβετία όπου στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην οικονομία. Το 1954 εντάχθηκε στην οικογενειακή βιομηχανία υφασμάτων, τα ηνία της οποίας ανέλαβε το 1960 μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Η πρώτη του επαφή με την ΑΓΣ έγινε το 1960, όταν – όπως είχε γράψει ο ίδιος - γοητεύτηκε από την προσωπικότητα του Bruce Lansdale και τους σκοπούς της Σχολής. Από τότε χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα υποτροφιών, χάρη στο οποίο πολλά παιδιά κατάφεραν να σπουδάσουν. Το 1974 αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση να γίνει μέλος του Συμβουλίου των Εφόρων, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν Επίτιμος Έφορος.

Τη Σχολή εκπροσώπησε στη νεκρώσιμο ακολουθία ο πρόεδρος της ΑΓΣ και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Κωνσταντινίδη, αναγνωρίζοντας ότι το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. 

Το τελευταίο «αντίο» στον Έφορο Σταύρο Κωνσταντινίδη
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!