ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΑΓΣ για την προστασία του προσωπικού, των επισκεπτών και των κατοίκων από COVID-19
03. 09. 2020

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και με στόχο την προστασία της υγείας των εργαζομένων, των επισκεπτών και των κατοίκων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από τον COVID-19, η διοίκηση κατήρτισε οργανωμένο σχέδιο δράσης. Περιλαμβάνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων προστασίας, όπως θερμομέτρηση των εργαζομένων κατά την προσέλευσή τους στο campus. Πραγματοποιείται τα ειδικά μηχανήματα “Smart Gate” της εταιρίας Alumil, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στους παρακάτω χώρους: Princeton Hall (κτήριο Διοίκησης), James Hall (Δευτεροβάθμια σχολεία), Aliki Perrotis Educational Center (αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια Perrotis College), Γυμνάσιο «Χασιώτη», Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο και σπουδαστική εστία “Aliki Perrotis”. Να σημειωθεί ότι το Smart Gate πραγματοποιεί γρήγορα, ανέπαφα και με ακρίβεια μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων. Η καινοτομία του Smart Gate κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και μέσω αλγοριθμικών μετρήσεων απεικονίζει τη μέγιστη θερμοκρασία δίχως να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Στα αυστηρά μέτρα που υιοθέτησε η διοίκηση της Σχολής συγκαταλέγεται και η εκτεταμένη χρήση μάσκας προστασίας, η οποία πλέον είναι υποχρεωτική:

  • στους εσωτερικούς χώρους στους οποίους εργάζονται από τρία άτομα και πάνω. Στην περίπτωση που σε αυτούς εργάζονται δύο άτομα, θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων διαφορετικά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα
  • όταν εισέρχεται στον χώρο εργασίας επισκέπτης ή συνάδελφος από άλλο τμήμα
  • κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με φυσική παρουσία
  • στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις
  • Το μέτρο ενδέχεται να εφαρμοστεί καθολικά και στους εξωτερικούς χώρους, αν θεωρηθεί απαραίτητο

Παράλληλα, με τη χρήση μάσκας θα πρέπει να τηρούνται όλα τα υπόλοιπα μέτρα:

  1. τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα
  2. Στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χαρτοπετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων
  3. Χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος
  4. Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα
  5. Ανοιχτές εσωτερικές πόρτες στα γραφεία
  6. Καθαρισμός των επιφανειών των γραφείων
  7. Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό και άλλων προσωπικών αντικειμένων και εργαλείων
  8. Τήρηση των αποστάσεων με άλλους εργαζόμενους και επισκέπτες
  9. Εφόσον είναι εφικτό, πραγματοποίηση συναντήσεων με τηλεδιάσκεψη

Για την αποτελεσματικότερη προστασία όλων έχει υιοθετηθεί ειδικό πρωτόκολλο που αφορά τους επισκέπτες και τους προμηθευτές της ΑΓΣ, καθώς και τους μόνιμους κατοίκους του campus.

Συστήνεται ο περιορισμός τόσο των προσωπικών συναντήσεων ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας (εργαζόμενοι, απόφοιτοι, σπουδαστές κλπ) και η αντικατάστασή τους με διαδικτυακές συναντήσεις, όπου αυτό είναι σκόπιμο και/ή εφικτό, όσο και των επισκεπτών στα σπίτια των κατοίκων.

Εκτός από τις προκαθορισμένες μέρες εγκατάστασης και μετεγκατάστασης των μαθητών και σπουδαστών και τυχόν άλλες προκαθορισμένες μέρες επισκέψεων γονέων απαγορεύονται οι επισκέψεις στους οικότροφους μαθητές και σπουδαστές, όπως φυσικά και οι υπηρεσίες προμήθειας φαγητού ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας εντός των εστιών. Συστήνεται ο προγραμματισμός των συναντήσεων με εξωτερικούς επισκέπτες να μην γίνεται σε ώρες αιχμής για την πύλη ή για τους προκαθορισμένους χώρους εισόδου και υποδοχής εργαζομένων και μαθητών/σπουδαστών. 

Επίσης, η χρήση μάσκας εντός του campus είναι υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες και προμηθευτές. Κατά την άφιξη μεμονωμένων επισκεπτών ο φύλακας παίρνει τα στοιχεία επισκεπτών (ονοματεπώνυμο και κινητό τηλ.) και θερμομετρεί. Ο φύλακας ενημερώνει τον αρμόδιο στον προκαθορισμένο χώρο εισόδου και υποδοχής κάθε κτηρίου για την άφιξη του επισκέπτη όπου και γίνεται δεύτερη καταγραφή και θερμομέτρηση και ενημερώνεται το τμήμα που έχει καλέσει τον επισκέπτη, ώστε να τον παραλάβει. Αντισηπτικά θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χώρους εισόδου και υποδοχής αλλά και σε όλα τα γραφεία και θα συστήνεται η χρήση τους στους επισκέπτες. Αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται για τους προμηθευτές και τους επισκέπτες  του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος και της Τεχνικής Υπηρεσίας.  Οι πελάτες του Campus Store και οι επισκέπτες του τμήματος Εγγραφών καταγράφονται και θερμομετρούνται μόνο στην πύλη.

Επιπρόσθετα ή εξειδικευμένα μέτρα είναι δυνατόν να εφαρμόζονται σε μεγαλύτερες ομάδες ή γκρουπ επισκεπτών (εφόσον επιτραπούν) τα οποία και θα εξετάζονται και θα επικοινωνούνται από το εκάστοτε τμήμα σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και τον υπεύθυνο Ασφαλείας.

Πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΑΓΣ για την προστασία του προσωπικού, των επισκεπτών και των κατοίκων από COVID-19
Πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΑΓΣ για την προστασία του προσωπικού, των επισκεπτών και των κατοίκων από COVID-19
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!