ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δωρεάν προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού και άλλες δράσεις από το SPMO
13. 09. 2019

Τρία νέα δωρεάν προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τον Βόλο, τα οποία σχεδίασε και υλοποιεί το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων (SPMO) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ανακοινώθηκαν από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης έχει διάρκεια δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα (292 ώρες) και προσφέρει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική διδασκαλία σε ένα πλήθος θεματικών του εναλλακτικού τουρισμού. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμένης δίμηνης πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων με τις καλύτερες επιδόσεις, σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού. Όσοι επιθυμούν μπορούν, επίσης, να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποίησης από τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙ.ΦΟ.Π).

Στη Θεσσαλονίκη οι ωφελούμενοι θα είναι 50 άτομα, ενώ στον Βόλο και τα Ιωάννινα από 25 άτομα. Αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. Αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού εδώ.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, οι νικητές του εθνικού σκέλους του διαγωνισμού για τα "Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2019". Στη κατηγορία «υπεύθυνη και συνολική επιχειρηματικότητα», την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η αναβίωση παραδοσιακού προϊόντος "πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο" της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Γενισέα Ξάνθης, στην οποία συνέβαλαν ενεργά και αποφασιστικά τα στελέχη του SPMO της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Σήμερα, τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. αριθμούν επτά γυναίκες, οι οποίες απασχολούνται σε μόνιμη βάση με τη μεταποίηση του ζαχαροκάλαμου σε πετιμέζι, ενώ προσφέρεται και εποχική εργασία κατά την περίοδο της συγκομιδής σε άνεργους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από "μη προνομιούχες εθνοτικές ομάδες". Την πρωτοβουλία αυτή συνδράμουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Αβδήρων της Ξάνθης, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο εδώ.

Μακροπρόθεσμο όραμα, η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζαχάρεως της Ξάνθης για την παραγωγή μαύρης ζάχαρης και μελάσας, η αξιοποίηση των υπολειμμάτων του ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή πέλλετ και ζωοτροφών, που θα συνεισφέρουν σε περαιτέρω αύξηση των θέσεων εργασίας και στην εν γένει οικονομική ευμάρεια της Περιφέρειας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!