ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην «αιχμή του δόρατος» βρέθηκε το τμήμα Πληροφορικής για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευση
24. 03. 2020

Πολύτιμη και καθοριστική για την προσαρμογή των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα νέα δεδομένα αποδείχθηκε η συμβολή του τμήματος Πληροφορικής (Information Technology– IT) της ΑΓΣ.

Στον υπάρχοντα moodle server, ο οποίος παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενσωματώθηκε ο extra server του Big Blue Button, που δίνει τη δυνατότητα μαθήματος στην τάξη εξ αποστάσεως με εικόνα και είναι διαδραστικός. Επίσης, μετά από δοκιμές εγκαταστάθηκαν συγκεκριμένα προγράμματα για την αυτόματη ενημέρωση γονέων σε διάφορα θέματα. 

Στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο έγινε εγγραφή βίντεο καθώς και ηχητικών μηνυμάτων προς τους μαθητές με χρήση των ipad και υπολογιστών. Στη συνέχεια ο διαμοιρασμός έγινε μέσω της πλατφόρμας streamable καθώς και με το WeTransfer. 

Για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Γυμνασίου εξασφαλίστηκε πρόσβαση στην πλατφόρμα zoom meeting, ενώ τα Λύκεια προμηθεύτηκαν ψηφιακές γραφίδες με τις οποίες λύνουν ασκήσεις μαθηματικών σαν να γράφουν στον πίνακα με τους μαθητές να βλέπουν τις λύσεις.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!