ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ένας χρόνος προσφοράς του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής
13. 02. 2023

Η δημιουργία εδαφοβελτιωτικού σκευάσματος από μαλλί προβάτου και η ανάπτυξη δικτύου υποστήριξης έξυπνης γεωργίας είναι μόνο δυο από τις δράσεις του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων αγροδιατροφής (Medit Agro Center) MACC στο Ηράκλειο Κρήτης, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Το MACC σε συνεργασία με το δίκτυο INOFA και την Αμερικανική Γεωργική σχολή έχει αναπτύξει ένα δίκτυο παροχής καλλιεργητικών συμβουλών έξυπνης γεωργίας με τη χρήση της τεχνολογίας LoRa WAN. Προσφέρει σειρά από οφέλη για τους αγρότες, όπως αυξημένες αποδόσεις καλλιεργειών, μειωμένο κόστος και βελτιωμένη λήψη αποφάσεων. Χρησιμοποιώντας συσκευές IoT, όπως αισθητήρες για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών, οι αγρότες μπορούν να βελτιστοποιήσουν την άρδευση, τη λίπανση και άλλες πρακτικές για να αυξήσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών. Παράλληλα, μπορούν να μειώσουν το κόστος με την αυτοματοποίηση εργασιών όπως η άρδευση και η λίπανση. Τέλος, με τη χρήση της γεωργίας ακριβείας μπορούν να λειτουργούν προδραστικά για την αποτελεσματικότερη χρήση εισροών όπως τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.

Το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) συγκεντρώνει 48 εταίρους από διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων του ακαδημαϊκού χώρου, της βιομηχανίας, των δημόσιων αρχών και της κοινωνίας. Στόχος του είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα παρέχοντάς τους μια σειρά υπηρεσιών, όπως η μεταφορά τεχνολογίας, η υποστήριξη για την εισαγωγή και χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, η δικτύωση των επιχειρήσεων και η επίλυση προβλημάτων των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων μέσω της καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!