ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με βραβείο του ιδρύματος Fulbright, στέλεχος του τμήματος Αγγλικών της Σχολής
07. 12. 2021

Με το «Fulbright Distinguished Award in Teaching» τιμήθηκε η καθηγήτρια Αγγλικών του Γυμνασίου Χασιώτη και στέλεχος του τμήματος Αγγλικών της Σχολής, Στέλλα Χυτίρογλου.

Το πρόγραμμα Fulbright Distinguished Awards in Teaching Research παρέχει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς K-12 να διεξάγουν έρευνα και να συμμετέχουν σε άλλες επαγγελματικές εμπειρίες μάθησης στο εξωτερικό για τρεις έως έξι μήνες. Οι υπότροφοι εργάζονται σε μεμονωμένα ερευνητικά έργα σε ένα θέμα σχετικό με την εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη χώρα υποδοχής, παρακολουθούν μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο υποδοχής και συνεργάζονται με συναδέλφους τους σε εκπαιδευτικές πρακτικές για τη βελτίωση της μάθησης. Με την ολοκλήρωση της υποτροφίας Fulbright, οι καθηγητές αναμένεται να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει σε άλλες χώρες με τους μαθητές και τους συναδέλφους τους στα σχολεία και τις κοινότητές τους. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που συμμετέχει στο πρόγραμμα βραβείων Fulbright με τους καθηγητές να ονομάζονται «Fulbright Distinguished Teachers».

Να σημειωθεί ότι υπότροφη του ιδρύματος Fulbright είναι από το 2000 και η καθηγήτρια Αγγλικών του Λυκείου, Κατερίνα Διάφα, η οποία είχε παρακολουθήσει το"Fulbright Summer Institute for the Study of the USA for Secondary School Teachers and Teacher Trainers" στο πανεπιστήμιο τουAmhherst, Massachusetts, των Η.Π.Α. 

Το πρόγραμμα Fulbright Distinguished Awards in Teaching χρηματοδοτείται από το γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Διοικείται από το IREX, έναν παγκόσμιο οργανισμό ανάπτυξης και εκπαίδευσης, για λογαριασμό του ECA και σε συντονισμό με τις Επιτροπές Fulbright, τα Τμήματα Δημοσίων Υποθέσεων των Πρεσβειών των Η.Π.Α. και τα υπουργεία Παιδείας στις χώρες υποδοχής στο εξωτερικό.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!