ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Παρουσίαση εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου
07. 11. 2018

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του Γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Τα έργα κατασκευής του νέου κτιρίου προχωρούν με σταθερό και ικανοποιητικό βαθμό και τον Σεπτέμβριο του 2019 όλα θα είναι έτοιμα για την δυναμική έναρξη του Γυμνασίου. Όμως, παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής έχει ήδη δρομολογηθεί και ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός του Γυμνασίου, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή». Ήταν η 3η κατά σειρά παρουσίαση στους γονείς των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ΑΓΣ και στο πλαίσιό της έγιναν γνωστοί οι βασικοί εκπαιδευτικοί και συνεργάτες που θα στελεχώσουν το Γυμνάσιο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Κανέλλης αναφέρθηκε σε ένα από τα μοναδικά στοιχεία της φιλοσοφίας και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου, δηλαδή το πρόγραμμα Career and Learning Academy. «Οι μαθητές συμμετέχουν σε διαθεματικά projects που σχετίζονται με προβλήματα από τον κόσμο της εργασίας και των επιχειρήσεων. Οι δράσεις συντονίζονται από καθηγητές, οι οποίοι σε συνεργασία με επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων θέτουν στα παιδιά προβλήματα της κοινωνίας και του χώρου της εργασίας. Τα συγκεκριμένα προβλήματα αντλούνται από τους τομείς της υγείας, της τεχνολογίας - μηχανικής, της Τέχνης - Επικοινωνίας, του δικαίου και της επιχειρηματικότητας.

Στην παρουσίασή του ο μελλοντικός διευθυντής του Γυμνασίου, Δημήτρης Σλαβούδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Οι γονείς του Δημοτικού ενημερώθηκαν για τη δομή και τη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος του Γυμνασίου της ΑΓΣ, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομάδα των εκπαιδευτικών του νέου σχολείου.

Οι βασικοί στόχοι του Γυμνασίου είναι η ακαδημαϊκή υποστήριξη και προετοιμασία των μαθητών για το Λύκειο, η ενίσχυση πρακτικών δεξιοτήτων ζωής και η υποστήριξη των παιδιών σε θέματα προσανατολισμού και επιλογών. Το πρόγραμμα μαθημάτων του σχολείου περιλαμβάνει διευρυμένη υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Παρέχεται ενισχυμένη διδασκαλία Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών, Αγγλικών, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επιπλέον με δράσεις ενίσχυσης δεξιοτήτων ζωής, οι οποίες σχετίζονται με θέματα ηγεσίας, ψηφιακού γραμματισμού, προσωπικής ανάπτυξης και πολιτισμού. Οι μαθητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής σε απογευματινές βιωματικές δραστηριότητες, ακαδημαϊκού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Η παρουσίαση του Γυμνασίου έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση, όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ερωτήσεις τους.

Σύντομα θα ακολουθήσουν νέες ανοικτές ενημερωτικές παρουσιάσεις για το ενδιαφερόμενο κοινό της πόλης.

Παρουσίαση εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου
Παρουσίαση εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου
Παρουσίαση εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου
Παρουσίαση εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου
Παρουσίαση εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου
Παρουσίαση εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!