ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με τη συνδρομή της Σχολής, η μελέτη ανασυγκρότησης του αγροδιατροφικού τομέα στην πληγείσα Βόρεια Εύβοια
06. 11. 2021

Στο σχήμα εκπόνησης της «μελέτης υλοποίησης ανασυγκρότησης αγροδιατροφικού τομέα Β. Εύβοιας», στο πλαίσιο του ευρύτερου master plan της Εθνικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, μετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων.

Για τις ανάγκες του project δημιουργήθηκε το σχήμα εκπόνησης της μελέτης, στο οποίο συμμετέχουν το «Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου» (το οποίο είναι ανάδοχος και χορηγός του έργου), η «Τράπεζα Πειραιώς», το «Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και ο «ΕΛΓΟ Δήμητρα».

Η πρωτοβουλία έχει άμεσους βραχυπρόθεσμους και έμμεσα μεσοπρόθεσμους στόχους. Στην πρώτη φάση το επόμενο τετράμηνο θα εκπονηθούν τρεις επιμέρους μελέτες για τους άξονες:

  • τοπική αγροδιατροφική οικονομία
  • ανάπτυξη θεματικού τουρισμού
  • ψηφιακός μετασχηματισμός στην αγροδιατροφή

Στη δεύτερη φάση, η οποία έχει δωδεκάμηνο ορίζοντα, θα σχεδιαστεί βάσει των μελετών το «Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας». Θα είναι ένα πλαίσιο ανοιχτό στην κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας για να το αξιοποιήσουν προς την αποκατάσταση της αγροτικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Το συνολικό εγχείρημα συνοψίζεται κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το Νέο Δάσος» που θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της διπλής μετάβασης, «ΠΡΑΣΙΝΗΣ και ΨΗΦΙΑΚΗΣ», και που θα λειτουργήσει ως ορόσημο στο κρίσιμο πεδίο της ανθεκτικότητας στις μελλοντικές απειλές. Το μελετητικό σχήμα που έχει συγκροτηθεί, θα προσπαθήσει, επίσης, να αξιοποιήσει εθνικούς, ευρωπαϊκούς και ιδιωτικούς πόρους για την ανάπτυξη του έργου.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!