ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
«50 χρόνια κεραμίστρια» η αναδρομική έκθεση με το έργο της Christine Willis
04. 03. 2023

Το αποτύπωμα μιας ζωής, αφιερωμένης στον πηλό και την κεραμική, παρουσιάζεται από τις 4 Μαρτίου στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Η Christine Willis, η γυναίκα που – όπως λέει – τσιμπήθηκε από τον… ιό της κεραμικής κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, εκθέτει την 50ετή της πορεία στο Μουσείο Προσφύγων στις Συκιές.

«Έχω επηρεαστεί από τα διάφορα μουσεία που με πήγαιναν οι γονείς μου από μικρό παιδί. Για αυτό και η δουλειά μου είναι εμπνευσμένη από την ελληνική τέχνη, την αρχαία ελληνική κεραμική και τη βυζαντινή κεραμική», δήλωσε στο ΑΜΠΕ, η υπεύθυνη του τμήματος Κεραμικής της ΑΓΣ. «Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μία επαγγελματική σχολή κεραμικής, όπου φοίτησαν πολλοί άνθρωποι που σήμερα είναι αγγειοπλάστες σε όλη την Ελλάδα, από Κρήτη και Ρόδο, μέχρι Θεσσαλονίκη και Λήμνο. Πιστεύω ακράδαντα ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ελλιπής, επειδή δεν διδάσκεται πουθενά η κεραμική τέχνη, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως στην Αμερική, την Αγγλία και αλλού. Ακόμη και στην Τουρκία μπορείς να πάρεις πτυχίο κεραμικής τέχνης από πέντε πανεπιστήμια», προσέθεσε.

Διδάσκει σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, από πολύ μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, ενώ εφαρμόζει βιωματική θεραπευτική μέθοδο Art Therapy σε ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια. «Διδάσκω μέχρι και σήμερα στο τμήμα δια βίου μάθησης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, όπου 80 ενήλικες μαθητές έρχονται και παρακολουθούν τα απογευματινά μαθήματα κάθε χρόνο. Στην Σχολή κάνω, επίσης, μαθήματα σε παιδιά του νηπιαγωγείου», υπογράμμισε.

Στην έκθεση θα υποδέχεται μαθητές σχολείων και θα τους δείχνει πώς κάνει τις δημιουργίες της στον ειδικό τροχό που έχει στηθεί εκεί. Το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια κεραμικής, παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων ψησίματος του πηλού, ιστορικούς περιπάτους εντός και εκτός των τειχών της περιοχής και παρουσίαση από αρχαιολόγους των αποτελεσμάτων μιας έρευνας σχετικής με τους αρχαίους Έλληνες και τον πηλό.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!