ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Cluster καινοτομίας με φορέα αρωγό την ΑΓΣ
30. 01. 2021

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας InoFA (Internet of Food Alliance) αποτελεί την προσπάθεια να διασυνδεθούν όλοι οι κρίκοι της αγροδιατροφικής αλυσίδας και όσοι παρέχουν υλικά και υπηρεσίες σε αυτή κάτω από μία κοινή ομπρέλα, η οποία βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία και το Internet of Things. Υπό αυτή την έννοια η ροή των προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα δημιουργεί και μία παράλληλη ροή πληροφορίας η οποία γεννιέται στο σημείο της πρωτογενούς παραγωγής (π.χ. χωράφι) και διαρκώς εμπλουτίζεται μέχρι και την τελική του κατανάλωση.

Σκοπός του cluster, τον συντονισμό του οποίου έχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ως φορέας αρωγός, είναι να δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων και της κοινωνίας ώστε να αναπτυχθούν νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών εκ μέρους όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η τεχνολογική αναβάθμιση θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τις διατροφικές αξίες.

Το cluster επιδιώκει, επίσης, τη βελτιστοποίηση του ελέγχου της μεταφοράς και αποθήκευσης των διακινούμενων στην αγροδιατροφική αλυσίδα προϊόντων, ενώ μέσω της ψηφιοποίησης της πληροφορίας στα σημεία πώλησης θα παρέχεται πληρέστερη ενημέρωση στους καταναλωτές σε ζητήματα που άπτονται των ορθών διατροφικών επιλογών. Έτσι, θα αυξάνονται οι επιδόσεις όλων των επιμέρους εμπλεκομένων και η προστιθέμενη αξία κατά μήκος της αλυσίδας, εξασφαλίζοντας τη δίκαιη κατανομή της.Στο σχήμα συνενώνονται επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής, συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, διανομών, λιανικής πώλησης, ερευνητικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, φορείς κοινωνίας, πάροχοι τεχνολογίας, υπηρεσιών και υλικών από όλη την Ελλάδα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!