ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επίσκεψη υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ΑΓΣ
13. 10. 2023

Η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο campus του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, ενώ στην πολύωρη επίσκεψη, παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος και στενοί συνεργάτες του υπουργού.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο κ. Αυγενάκης έθεσε και το ζήτημα της συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε ό,τι αφορά τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς, η οποία βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου και με μία αντίστοιχη σχολή που ασχολείται με το ζωικό κεφάλαιο στον νομό Ρεθύμνου. «Σταδιακά θέλουμε η συνεργασία να εξελιχθεί και σε άλλα επίπεδα και σε άλλα σημεία. Μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ο πρωτογενής τομέας και κυρίως η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξουμε στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα θέλει δουλειά», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία τουλάχιστον 60.000 θέσεων εργασίας ή να πεισθούν 60.000 νέοι να ασχοληθούν με τη γη στην Ελλάδα. «Το σημαντικό είναι ότι όλο το προσωπικό της ΑΓΣ, ο πρόεδρός της και όλα τα στελέχη της, μπορούν να διοχετεύσουν όλη την επιστημονική γνώση που διαθέτουν προς όφελος των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο συνεργασίας μας τις επόμενες ημέρες, με τα στελέχη μας να δουλεύουν στενά και από κοινού. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν ήδη δώσει δείγματα ποιότητας σωστής εκπαίδευσης, σωστής συμπεριφοράς, σωστής λειτουργίας, καθετοποίησης, ολιστικής προσέγγισης και πραγματικά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ μετά από πολλά χρόνια και εύχομαι να μας δοθεί η δυνατότητα να απολαύσουμε πολλά ωραία δημιουργήματα όπως η ΑΓΣ και σε άλλα σημεία της χώρας μας», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Από την πλευρά του, ο Dr. Lansdale υπογράμμισε ότι η Σχολή επιθυμεί τη στενότερη συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο σε ζητήματα γεωργίας όσο και εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξάγεται στις βαθμίδες της Σχολής και στην παροχή εκπαίδευσης σε ενήλικες με μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής.

Ο υπουργός άρχισε την ξενάγησή του με επίσκεψη στο τριτοβάθμιο τμήμα της Σχολής, το Perrotis College, όπου είδε από κοντά τα υπερσύγχρονα εργαστήριά του, καθώς και τη σπουδαστική εστία «Αλίκη Περρωτή». Αμέσως μετά, επισκέφτηκε το οινοποιείο της Σχολής και συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου που έκαναν την πρακτική άσκησή τους στον αγρό και ενημερώθηκε για τα μαθήματα και τα όνειρά τους. Ακολούθησε επίσκεψη στο κατάστημα πώλησης προϊόντων της Σχολής, όπου ενθουσιάστηκε δοκιμάζοντας το νέο γάλα «Βραδινό», συνομίλησε με μαθητές του νηπιαγωγείου στον λαχανόκηπό τους, περιηγήθηκε στο βουστάσιο, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του γαλακτοκομείου, είδε τη διαδικασία συσκευασίας των αβγών Ω3 και επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο Χασιώτη, το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο ενώ στο τέλος επισκέφτηκε και τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!