ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
09. 04. 2019

Με την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, διοργανώθηκε η 3η Gourmet Exhibition, η οποία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προβολή των μικρών και μεσαίων παραγωγών εκλεκτών ελληνικών τροφίμων με δυναμικό και φρέσκο τρόπο. Πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από 6 έως 8 Απριλίου και ο χώρος κοσμούνταν από 600 ιστορικά γυάλινα μπουκάλια με τα οποία η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διένεμε το γάλα της κατά το παρελθόν.

Τα δύο μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα συμμετείχαν με σταντ στην έκθεση, όπου στελέχη τους παρουσίαζαν τα προϊόντα τόσο του εκπαιδευτικού αγροκτήματος όσο και της συνεργασίας με τη βιομηχανία αλλαντικών και κρέατος «Πασσιάς». Παράλληλα, παρουσιάζονταν τα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες δράσεις.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 6 Απριλίου (16:30), στο Deli Bar έγιναν δύο παρουσιάσεις. Η πρώτη για το σαλιγκάρι φιλέτο και το μανιτάρι γλυκό και τουρσί, για τα οποία μίλησαν οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα βιωματικά προγράμματα του Λυκείου, τις εμπειρίες και τις δημιουργίες τους. Ακολούθησε η παρουσίαση της προϊσταμένης της βιβλιοθήκης της Σχολής, κ. Δαμιάνας Κουτσομίχα, η οποία αφηγήθηκε την ιστορία τόσο του πρώτου παστεριωμένου γάλακτος στην Ελλάδα όσο και του ιστορικού γυάλινου μπουκαλιού της Σχολής, το οποίο είχε εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν της.

Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 18:00 έγιναν τρεις ομιλίες με τίτλο «Διατροφή και Αειφορία: η προσέγγιση του Perrotis College». Μίλησαν ο Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης με θέμα: «Κυκλική οικονομία: ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφίμων μέσω της αστικής κομποστοποίησης», ο Δρ. Τρύφων Αδαμίδης με θέμα «Μεσογειακή διατροφή» και η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου με θέμα «Παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων και αξιοποίηση αυτών». Να σημειωθεί ότι η Δρ. Ζηνοβιάδου έκανε στο Olive Bar τρεις επιδείξεις (Κυριακή στις 14:30 και Δευτέρα στις 13:00 και 14:30) ελαιογευσιγνωσίας.

Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!