ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Δομές
HUB
Δομές

LoRA Alliance Membership 

Mετά από αξιολόγηση της εκτεταμένης ψηφιακής τηλεπικοινωνιακής υποδομής για την Ευφυή  Γεωργία  που αναπτύχθηκε το 2019-2020 από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών ‘Έργων με τη αξιοποίηση κεφαλαίων από διάφορες πηγές, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έγινε δεκτή ως θεσμικό μέλος στον διεθνή Οργανισμό “LoRaAlliance”( https://lora-alliance.org/).

Το LoRaAlliance® είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που από την ίδρυσή του τον Μάρτιο του 2015 έως σήμερα αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη γεγονός που την καθιστά την μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη «συμμαχία» στον τομέα της τεχνολογίας.

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του LoRaAlliance® περιλαμβάνονται  αναγνωρισμένοι οργανισμοί όπως το Πανεπιστήμιο CarnegieMellon, το Πανεπιστήμιο του Surrey, η Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφορικής Επικοινωνιών της Κίνας και η Ινδική Εταιρεία Απομακρυσμένης Μηχανικής και Επιστήμης Δεδομένων. Μέλη είναι ηγέτες τεχνολογίας όπως η IBM, η Cisco, η HP, η Foxconn, η Semtech και η Sagemcom, καθώς και οι κορυφαίες εταιρείες προϊόντων όπως οι Schneider, Bosch, Diehl και Mueller και διεθνή brands όπως η Amazon.

Η ιδιότητα μέλους στον Οργανισμό ενισχύει την φήμη και το κύρος της  AΓΣ, διευρύνει τους ακαδημαϊκούς ορίζοντες του Κολλεγίου Περρωτής και ενισχύει την ελκυστικότητα μας ως εταίροι σε κοινοπραξίες ερευνητικών προγραμμάτων της ΕΕ.

 ------------------------------------------------------------------

ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΙΠΑΝΣΗΣ http://smartfarmingafs.gr/  

Οι γεωπόνοι του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών ‘Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ανέπτυξαν ένα μοντέλο υπολογισμού λίπανσης που θα βοηθήσει τους γεωργούς να εφαρμόσουν τον κατάλληλο τύπο και ποσότητα λιπασμάτων στις καλλιέργειές τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή βασίζεται στα δεδομένα της εδαφολογικής ανάλυσης που προέρχονται από τα εδαφολογικά εργαστήρια. Αποτελεί ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο για τον κάθε παραγωγό, με σκοπό την εισαγωγή και συλλογή δεδομένων και πληροφοριών που αφορούν στις φυσικοχημικές ιδιότητες και στη συγκέντρωση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους. Έτσι, οι παραγωγοί είναι σε θέση να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για την κατάλληλη λίπανση της καλλιέργειάς τους.  Οι χρήστες εισάγουν τα δεδομένα της καλλιέργειάς τους (τύπος καλλιέργειας, έκταση καλλιέργειας κλπ) και τα αποτελέσματα των εδαφολογικών αναλύσεων που έχουν πάρει από το εργαστήριο. Στη συνέχεια, το μοντέλο καθιστά την ταξινόμηση των εδαφών (ελαφρύ, μέσο, βαρύ) και απεικονίζει τoκατάλληλο εύρος της συγκέντρωσης των θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Επιπλέον, δείχνει εάν το χωράφι χρειάζεται λίπανση ή όχι και δίνει την κατάλληλη συμβουλή λίπανσης για κάθε καλλιέργεια (τύπος και ποσότητα λιπάσματος).

Τα αποτελέσματα είναι εύκολα αναγνώσιμα από τους χρήστες. Όλα τα δεδομένα της εφαρμογής αποθηκεύονται σε cloud και μπορεί ο χρήστης να ανατρέξει ανά πάσα στιγμή στα δεδομένα του, καθώς είναι καταγεγραμμένο το ιστορικό της καλλιέργειάς του. Ο κάθε χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα που εισήγαγε για την καλλιέργειά του και να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για όσα χωράφια κατέχει. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι συνδεδεμένη με google maps και ο κάθε χρήστης αναγνωρίζει το χωράφι του στον παγκόσμιο χάρτη. Τέλος, η εφαρμογή επιτρέπει την σύνδεση με τους εγκατεστημένους αισθητήρες εδάφους και τους τοπικούς μετεωρολογικούς σταθμούς.

---------------------------------------------------------------------------

Πρόγραμμα Εναλλακτικού Τουρισμού – Διαδραστικός χάρτης αποφοίτων και συνεργαζόμενων εταιριών

Το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της  Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Σχολής που έμπρακτα υποστηρίζει τις φιλοδοξίες των αποφοίτων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, έχει σχεδιάσει έναν διαδραστικό χάρτη με όλους τους αποφοίτους, τους πιστοποιημένους συμβούλους και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος ιδιώτης ή επιχειρηματίας που αναζητά συγκεκριμένες υπηρεσίες να μπορεί να δει ποιος και πού τις προσφέρει, το προφίλ του και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για να κάνει τη σωστή επιλογή για συνεργασία. Ο χάρτης αυτός εμφανίζεται επίσης στην ιστοσελίδα του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης από τον οποίο οι απόφοιτοι που το επιδίωξαν έλαβαν την διεθνή πιστοποίηση.

Πράσινες κουκίδες: Aπόφοιτοι Προγράμματος

Πορτοκαλί κουκίδες: Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Βιώσιμου και Εναλλακτικού Τουρισμού Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Κίτρινες κουκίδες: Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού

Για να έρθετε σε επαφή με τους αποφοίτους, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Τάνια Μπάντη (τηλ: +302310492851 email: sbanti@afs.edu.gr)

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!