ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (EnviroScience)
Γυμνάσιο Χασιώτη
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (EnviroScience)

Η ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες στη φύση έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς επηρεάζει θετικά το μυαλό, το σώμα και την ψυχή τους. Το φυσικό περιβάλλον της Σχολής αποτελεί έναν «ζωντανό» χώρο μάθησης, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών σε βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τις Φυσικές Επιστήμες με το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αποτελεί μέρος του υποχρεωτικού προγράμματος σπουδών και πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μίας ή δύο διδακτικών ωρών κάθε εβδομάδα.

Οι μαθητές μαθαίνουν για τους μύκητες στον θάλαμο παραγωγής μανιταριών, κατανοούν τη διαδικασία της παστερίωσης στα εργαστήρια φυσικών επιστημών του γαλακτοκομείου μας, μελετούν τη φυσιολογία των φυτών χρησιμοποιώντας μικροσκόπια, ενώ κατανοούν ότι τα οξέα, οι βάσεις και τα άλατα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οργανισμού μας, παρακολουθώντας τον βιολογικό κύκλο που ξεκινάει στον αμπελώνα και καταλήγει στο κρασί. Επίσης, ενημερώνονται για τη σωστή και υγιεινή διατροφή, ενώ συμμετέχουν σε δράσεις  ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!