ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σε συνέδριο της Ε.Ε. για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση εκπρόσωπος της Σχολής
25. 11. 2022

Η μετάβαση της γεωργίας βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) με τίτλο “Vocational education and training for agriculture in transition”, τις εργασίες του οποίου παρακολούθησε η επικεφαλής του Hub Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου. Διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022 στις Βρυξέλλες.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, πάροχοι εκπαίδευσης και διάφοροι φορείς, οι οποίοι υπογράμμισαν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη δημιουργία αγροτικού τομέα που είναι έτοιμος για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Η εκδήλωση είχε τρεις βασικούς στόχους:

  • Προσδιορισμός των αλλαγών στις δεξιότητες που απαιτούνται στον αγροτικό τομέα της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.
  • Ανταλλαγή επιτυχημένων εμπειριών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για βιώσιμη και ψηφιακά έτοιμη γεωργία στην Ε.Ε. και εντοπισμός των προκλήσεων στο μέλλον.
  • Εξερεύνηση των διαθέσιμων εργαλείων για την υποστήριξη προγραμμάτων ΕΕΚ και την προώθηση συνεργασίας και συνεργειών για την επίτευξή τους.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!