ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σημαντική η συμβολή του Student Services Center στη στήριξη μαθητών και σπουδαστών κατά τη διάρκεια της καραντίνας
17. 05. 2020

Με σχέδιο, μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, τα στελέχη του Student Services Center προσάρμοσαν άμεσα τα εκπαιδευτικά προγράμματά τους στα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία. Παράλληλα, αποτέλεσαν το σημείο «επαφής» των μαθητών της ΑΓΣ και των σπουδαστών του Perrotis College την περίοδο της αναστολής. 

Άλλωστε, τα σχόλια των μαθητών και των σπουδαστών αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα με την οποία κατάφεραν να διαχειριστούν τη δύσκολη κατάσταση τα στελέχη του συγκεκριμένου Τμήματος:

  • «Η διαχείριση ήταν καλύτερη από τη διαχείριση του πανεπιστημίου μου στην Αμερική. Αν και ήταν μια φρικτή, συγκεχυμένη συγκυρία, το προσωπικό τη χειρίστηκε φανταστικά και ήταν πιο εύκολο για εμάς να καταλάβουμε τι συνέβαινε και τι έπρεπε να γίνει»
  • «Το προσωπικό του Perrotis College δεν θα μπορούσε να είναι πιο φιλόξενο στο ξέσπασμα του κορωνοϊού και την εκκένωση που ακολούθησε. Είχαμε πολλές συναντήσεις καθώς η κατάσταση κλιμακώνονταν και όταν ανακαλύψαμε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας, μας βοήθησαν να βρούμε πτήση (και μας έδωσαν και κουλουράκια!). Δεν ένιωσα ούτε για μία στιγμή ότι ήμουν μόνος μου στην αντιμετώπιση της κατάστασης»
  • «Χειριστήκατε μια δύσκολη κατάσταση πολύ καλά και με τον τρόπο που έπρεπε να αντιμετωπιστεί».

Student Life

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του Student Life, τα στελέχη του Student Services Center διατηρούσαν κατά τη διάρκεια της αναστολής των Λυκείων και του Perrotis College τακτική εβδομαδιαία επικοινωνία με όλους τους οικότροφους για να ελέγχουν ότι είναι καλά στην υγεία τους. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιστροφή των μαθητών στο campus, όλοι οι χώροι των οικοτροφείων απολυμάνθηκαν και υιοθετήθηκαν νέες πρακτικές αναφορικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση. Οι συγκεκριμένες πρακτικές εφαρμόστηκαν επίσης στα εστιατόρια και τους χώρους δραστηριοτήτων και μελέτης. Όταν οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο, εξετάστηκαν από τη γιατρό της Σχολής προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι υγιείς, πριν μεταβούν στα οικοτροφεία. Τα στελέχη του Student Services Center παραμένουν στη διάθεση των μαθητών προκειμένου να τους στηρίξουν ακαδημαϊκά, κοινωνικά και συναισθηματικά, ειδικά εκείνους της Γ’ τάξης του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου που μελετούν σκληρά για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πρόγραμμα Study USA

Την προηγούμενη εβδομάδα, το πρόγραμμα Study USA υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τους συμμετέχοντες μαθητές της Γ' τάξης Λυκείου, οι οποίοι μοιράστηκαν τα σχέδια τους καθώς ετοιμάζονται για τις σπουδές τους στην Αμερική με πλήρεις υποτροφίες. Με ενθουσιασμό περιμένουν τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται τις επόμενες εβδομάδες στο καταπράσινο campus της ΑΓΣ! Μίλησαν ακόμα και για την υποστήριξη που είχαν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχουν γίνει δεκτοί και δεκτές. Άλλωστε, ήδη τα παιδιά της Γ' Λυκείου συμμετείχαν στις διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις που οργανώνονται με τα πανεπιστήμια, παρουσιάζοντας τις σχολές τους στους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, το περασμένο φθινόπωρο το campus επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από 24 Κολέγια και Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. για να πάρουν συνεντεύξεις από ενδιαφερόμενους μαθητές. Την άνοιξη του 2020 πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις και 15 διαδικτυακές επισκέψεις, μαζί με μια σειρά παρουσιάσεων, διαδικτυακών σεμιναρίων, εκπαιδευτικών συνεδριών και συνεντεύξεων. Επίσης, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στις συναντήσεις μέσω Zoom απόφοιτοι των λυκείων της ΑΓΣ που σήμερα είναι φοιτητές σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Για την καλύτερη προετοιμασία των τελειόφοιτων προκειμένου να πετύχουν την είσοδό τους σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για πρωτοετείς φοιτητές Κολεγίων με επίκεντρο τη διεπιστημονική ακαδημαϊκή γραφή που υλοποιήθηκε από τις Δρα Αλεξάνδρα Ιωαννίδου (Επικεφαλής του Αγγλικού Προγράμματος ΑΓΣ), Δαμιάνα Κουτσομίχα, (Επικεφαλής της Βιβλιοθήκης Perrotis - Βιβλιοθηκονόμος), Leighanne Penna, (Assistant Dean Student Services) και Δρα Μαρία Μυτιλινάκη Κένεντι, (Σύμβουλος Κολλεγίου), ενώ, παράλληλα, τελειόφοιτοι των Λυκείων που έχουν ήδη εγγραφεί στο Perrotis College, παρακολούθησαν όλες τις παραδόσεις και τα εργαστήρια, ολοκληρώνοντας τις εργασίες που τους είχαν ανατεθεί.

Επιπλέον, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές της Β' Λυκείου, τα στελέχη του προγράμματος συνεργάστηκαν μαζί τους ώστε το ερχόμενο φθινόπωρο οπότε και θα ανοίξουν οι αιτήσεις για σπουδές στην Αμερική, να έχουν συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με στόχο την περαιτέρων ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, αναζητήθηκαν τρόποι για να εξασκήσουν τόσο τον γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο τους. Επίσης, δημιουργήθηκαν διαδικτυακά ηχητικά αρχεία για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, στα οποία αρχαιολόγοι, ανθρωπολόγοι, επιστήμονες κ.α. (όλοι έχοντας την αγγλική ως μητρική γλώσσα) μοιράστηκαν μαζί τους νέες ιδέες και προκλήσεις. Τέλος, η απόφοιτος του Stanford University, Lina Wangas, η οποία είναι College Counseling/Student Life Fellow, συμμετείχε στην ομάδα του προγράμματος συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τη διδασκαλία του προγράμματος σπουδών, ενσωματώνοντας σε αυτό την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία του τόπου.

Study Abroad

Αναφορικά με το πρόγραμμα Study Abroad, στο πλαίσιο του οποίου φοιτητές πανεπιστημίων των Η.Π.Α. παρακολουθούν ένα εξάμηνο σπουδών στις αίθουσες και τα εργαστήρια του Perrotis College, τα στελέχη του Student Services Center και του Perrotis College μερίμνησαν άμεσα για την εξασφάλιση των απαραίτητων αεροπορικών εισιτηρίων και οι τελευταίοι φοιτητές αναχώρησαν με ασφάλεια για την πατρίδα τους στις 14 Μαρτίου. Μόλις εννέα μέρες αργότερα, οι Αμερικανικοί φοιτητές άρχισαν να παρακολουθούν διαδικτυακά τις παραδόσεις μαθημάτων στο Perrotis College. Μάλιστα, το ακαδημαϊκό εξάμηνο παρατάθηκε κατά δύο εβδομάδες προκειμένου να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε από την έκτακτη επιστροφή τους στις Η.Π.Α. και τους δόθηκαν συγκεκριμένες διευκολύνσεις στις εξετάσεις των μαθημάτων, οι οποίες συμφωνήθηκαν από το ίδρυμα διαπίστευσης και τα Πανεπιστήμια από τα οποία προέρχονταν. Επιπλέον, τα στελέχη του προγράμματος συνέχισαν να επικοινωνούν με τους φοιτητές προκειμένου να διαπιστώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους και να εξακολουθήσουν να αισθάνονται ότι αποτελούν μέλη της κοινότητας του Perrotis College.

Επιπλέον, τα στελέχη του Study Abroad προχώρησαν στην κατάρτιση συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα που έχει θέσει η πανδημία. Ονομάζεται New Study Abroad VIRTUAL και αφορά:

  1. Virtual Summer - Ελληνική Μεσογειακή διατροφή ή Ερευνα στον αγροδιατροφικό τομέα. 
  2. Virtual Fall - διαδικτυακή επιλογή των προσφερόμενων προγραμμάτων του Perrotis College. 
  3. Virtual Part-time year at Perrotis College - ένα πρόγραμμα ανά εξάμηνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν είναι η «Μεσογειακή Διατροφή» για το φθινόπωρο και το «Ελληνικό Κρασί» για την άνοιξη. 

Τα virtual προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προσέγγιση μη παραδοσιακών φοιτητών, οι οποίοι συνήθως αδυνατούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα του εξωτερικού.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!