ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Τιμητική βράβευση για τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Πάρη Πετρά
13. 02. 2023

Για τη συνολική, σημαντική και πολύχρονη προσφορά του στο μπάσκετ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης βράβευσε τον επί 32 χρόνια καθηγητή Φυσικής Αγωγής των Λυκείων της ΑΓΣ, Πάρη Πετρά.

Σε μία σεμνή και συγκινητική εκδήλωση, στο πλαίσιο της κοπής πίτας του Συνδέσμου, παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Επίσης, προβλήθηκαν βίντεο των βετεράνων καλαθοσφαιριστών και προπονητών, Τάκη Καρατζουλίδη και Θανάση Δελαπάσχου, οι οποίοι μίλησαν για την προσφορά του Πάρη Πετρά στο άθλημα. «Είναι η ψυχή των βετεράνων. Η παρουσία του στο ελληνικό και το παγκόσμιο μπάσκετ είναι σημαντική. Γαλούχησε πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα και να διαπρέψουν», είπαν.

Ο πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ λάτρεψε και αγάπησε την πορτοκαλί μπάλα από νεαρή ηλικία. Υπήρξε εξαιρετικά πετυχημένος αθλητής και προπονητής. Από το 1982 έως το 2001 διετέλεσε προπονητής σε συνολικά δώδεκα ομάδες μπάσκετ, με τις οποίες κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, μέλος της διοίκησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας βετεράνων καλαθοσφαιριστών, ενώ το 2013 ήταν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 12ου παγκόσμιου πρωταθλήματος βετεράνων καλαθοσφαιριστών, το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Από το 1991 είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ενώ το χρονικό διάστημα 2016-2022 διετέλεσε διευθυντής του Γενικού Λυκείου του Ιδρύματος.

«Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή. Η διάκριση είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν γίνεται από φίλους προπονητές και πρώην συμπαίκτες. Η ενασχόληση με το μπάσκετ άρχισε από την εφηβική ηλικία μου και συνεχίζεται έως και σήμερα. Είναι ένα πάθος από το οποίο διακατεχόμαστε όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στην αίθουσα. Και η σημερινή βράβευση θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μου», είπε συγκινημένος, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!