ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
17ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης
23. 11. 2018

Από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή το 17ο  Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης (17th TMUN), στο οποίο συμμετείχαν μαθητές πολλών σχολείων της Θεσσαλονίκης με τις «ιδιότητες» των «διπλωματών» και των «εκπροσώπων χωρών».

Στην τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Seth Frank του Aliki Perrotis Residence Hall της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, Jr. Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του θεσμού και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρα. Πάνου Κανέλλη, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, «στόχος της προσομοίωσης είναι η επίλυση κρίσεων και συγκρούσεων, o δημόσιος και δημοκρατικός διάλογος, η απόκτηση δεξιοτήτων, η κριτική σκέψη και η ρητορική τέχνη».

Μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διαχρονικές αξίες του ΟΗΕ, οι μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη εξασκήθηκαν στην ανάληψη πολιτικών θέσεων αλλά και στη διαβούλευση ψηφισμάτων και πολιτικών κειμένων ως ενεργοί και ενήμεροι πολίτες του 21ου αιώνα. Επίσης, συζήτησαν ζητήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και ερεύνησαν βιώσιμες λύσεις προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και τις διεθνείς συμβάσεις.

17ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης
17ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης
17ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!