ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ευρωπαϊκή διάκριση για το πρόγραμμα Fresh Fruit του γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων
14. 05. 2021

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Fresh Fruit» (2019-2021) που υλοποιήθηκε από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Βόρεια Ελλάδα και την Τοσκάνη υπό την αιγίδα της Διαπεριφερειακής Θεματικής Συνεργασίας Υψηλής Τεχνολογίας, είναι ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά έργα που επιλέχθηκαν για υποστήριξη από τη Technical Assistance Facility (TAF) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και του Εκτελεστικού Οργανισμού Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA).

Το “Fresh Fruit” ήταν το μόνο γεωργικό έργο που επιλέχθηκε. Τα άλλα αφορούσαν  τις αειφόρες κατασκευές (Ιταλία-Ισπανία), την κυκλική εξόρυξη (Φινλανδία) και τα προηγμένα υλικά για μπαταρίες (Ισπανία). Η ραχοκοκαλιά του ήταν το δίκτυο LoRA® που είναι ένα καινοτόμο δίκτυο διασύνδεσης των αμπελώνων και οπωρώνων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και των οινοποιείων της Τοσκάνης.

Η TAF διευκολύνει τις επενδύσεις των επιλεγμένων έργων, εν αναμονή της επικείμενης πρωτοβουλίας «Διαπεριφερειακή επένδυση καινοτομίας» (I3) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Με συνολικό προϋπολογισμό της ΕΕ 570 εκατ. ευρώ, το μέσο στοχεύει στο να βοηθήσει τους φορείς που εμπλέκονται στις στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης (S3) να συγκεντρωθούν, να αναβαθμίσουν και να φέρουν την καινοτομία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ευρωπαϊκή διάκριση για το πρόγραμμα Fresh Fruit του γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων
Ευρωπαϊκή διάκριση για το πρόγραμμα Fresh Fruit του γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!