ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επαναλειτουργία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
01. 06. 2020

Με παιδικές χαρούμενες φωνές «πλημμύρισε» τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, το campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο άρχισαν και πάλι τη λειτουργία τους, έστω και κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του COVID-19. Με χαρά και ανυπομονησία, οι εκπαιδευτικοί ανέμεναν τους μαθητές για να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί στο αγαπημένο τους περιβάλλον. 

Δημοτικό Σχολείο

Η προσέλευση για τους μαθητές γίνεται από τρεις διαφορετικές εισόδους, ενώ τα τμήματα έχουν χωριστεί στα δύο, καθώς οι μαθητές έρχονται μέρα παρά μέρα στο σχολείο. Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΕΟΔΥ, άλλαξε η διαρρύθμιση των τάξεων, με τα θρανία να απέχουν τουλάχιστον 1,5 μέτρο το ένα από το άλλο. Έχουν οριστεί συγκεκριμένοι χώροι διαλειμμάτων, ώστε τα παιδιά διαφορετικών τάξεων να μην έρχονται σε άμεση επαφή, ενώ η επιτήρηση των εκπαιδευτικών είναι αυξημένη, ακόμη και σε κοινόχρηστους χώρους την ώρα του μαθήματος. Τα παιδιά θα διδαχθούν τρόπους προσωπικής υγιεινής αλλά και το πώς να κρατούν καθαρά τα προσωπικά αντικείμενα τους. Για τους μαθητές που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην αίθουσα διδασκαλίας έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και θα παρακολουθούν κατ’ ιδίαν μαθήματα μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας.

Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο

Τα ίδια μέτρα προστασίας ελήφθησαν και από τις Διευθύνσεις του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, οι οποίες στο μεταξύ είχαν φροντίσει ώστε η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη, ιδιαίτερα για τους μικρούς μαθητές, ακολουθώντας τις εντολές και τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων και του ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως επικοινωνίας διοργανώθηκε τηλεδιάσκεψη με τους μικρούς μαθητές για την «προετοιμασία της σχολικής τους τσάντας». Μαζί με τους μαθητές, οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών προκειμένου να είναι έτοιμοι για την επάνοδό τους στο σχολείο. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαδικτυακών σεμιναρίων, τα οποία απευθύνονταν σε γονείς, με θέμα “Επιστροφή στο σχολείο - Διαχείριση συναισθημάτων-Προετοιμασία γονέων και μαθητών”. Κατά τη διάρκειά τους, δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για την επανένταξη των παιδιών στη σχολική καθημερινότητα, διαχείριση του στρες και του αποχωρισμού, που ενδεχομένως προκύπτουν στην οικογένεια, καθώς και εύκολοι τρόποι ενημέρωσης των παιδιών για τη νέα αρχή, με εισηγήτριες την κα Κατερίνα Σταματίκα, υπεύθυνη μαθησιακής υποστήριξης και την κα Εβίτα Τσαγκαρλή, παιδοψυχολόγο.

Διαβάστε για την επαναλειτουργία του Perrotis College εδώ.

Επαναλειτουργία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Επαναλειτουργία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Επαναλειτουργία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Επαναλειτουργία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!