ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο δίκτυο Διαδανεισμού «Thess-βιβλίο» η βιβλιοθήκη της ΑΓΣ
27. 04. 2022

Με το πρώτο Δίκτυο Διαδανεισμού στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δημοτικές, ακαδημαϊκές και βιβλιοθήκες ιδιωτικών φορέων, συνεργάζεται η βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή».

Πρόκειται για το «Thess-βιβλίο», στο οποίο συμμετέχουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θέρμης, η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ γίνονται συζητήσεις να ενταχθούν και οι δημοτικές βιβλιοθήκες Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Η ένταξη της Βιβλιοθήκης της ΑΓΣ στο «Thess-βιβλίο» αποτελεί μια σημαντική και χρήσιμη πρωτοβουλία για τους χρήστες, καθώς: α) βελτιώνεται και διευκολύνεται η πρόσβασή σε πληροφορίες και υλικό από άλλες βιβλιοθήκες της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης και β) η συνεργασία με άλλες ακαδημαϊκές και δημοτικές βιβλιοθήκες του Δικτύου διευρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη πλούσια συλλογή με επιστημονικά βιβλία σε διάφορους τομείς έρευνας.

Η διαδικασία είναι απλή: ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί με τη βιβλιοθήκη και με την Κάρτα Δανεισμού του καταθέτει το αίτημα στο Γραφείο Δανεισμού για το βιβλίο που επιθυμεί. Εάν δεν το διαθέτει η βιβλιοθήκη, τα στελέχη της το αναζητούν στις υπόλοιπες βιβλιοθήκες του Δικτύου και ενημερώνουν για τη διαθεσιμότητά του. Σε περίπτωση που είναι διαθέσιμο σε άλλη βιβλιοθήκη και ανήκει στη συλλογή που εκείνη δανείζει σε εξωτερικούς χρήστες, αρχίζει η διαδικασία για να έρθει το συγκεκριμένο βιβλίο είτε στη βιβλιοθήκη της ΑΓΣ, είτε σε συνεργαζόμενη βιβλιοθήκη κοντά στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερόμενου. Η διάρκεια διαδανεισμού είναι 14 ημέρες.

Φιλοδοξία της βιβλιοθήκης είναι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα επιπλέον εφόδιο για την προώθηση της συνεργασίας με άλλες βιβλιοθήκες και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς και της διεπιστημονικότητας και έρευνας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!