ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διδάσκουμε ηθική με σύμμαχο τη φύση – Συμμετοχή του προέδρου Dr. Jeff Lansdale σε εκδήλωση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
23. 09. 2021

Σε πάνελ του Education Revolution Conference, που διοργάνωσε η Πρεσβεία των Η.Π.Α. σε συνεργασία με τη Socialinnov, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale.

«Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, διδάσκουμε ηθική με σύμμαχο τη φύση», τόνισε στην ομιλία του στο πάνελ με θέμα «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση», ο Dr. Lansdale. Υπογράμμισε ότι βάση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής είναι το φυσικό περιβάλλον, το χώμα, το νερό και οι μαθητές χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για να καινοτομήσουν και να φέρουν αλλαγή. «Από 2,5 ετών, μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπούν τη γη και για αυτό το λόγο, ως απόφοιτοι, βρίσκουν συνέχεια νέες μεθόδους να βελτιώνουν τους τρόπους καλλιέργειας, να φροντίζουν για την ασφάλεια των τροφίμων και να προστατεύουν το περιβάλλον», είπε. Τόνισε ότι η Σχολή από την ίδρυσή της, το 1904, έχει ταυτιστεί με την καινοτομία και την εισαγωγή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. «Στη Σχολή έχουμε μάθει να βλέπουμε τα προβλήματα ως ευκαιρίες. Ευκαιρίες για πρόοδο, εξέλιξη αλλά και πειραματισμό μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Η επιχειρηματικότητα είναι κομμάτι της κουλτούρας του ιδρύματος. Μαθαίνουμε στους νέους πώς να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και πώς να δημιουργήσουν ευκαιρίες καριέρας και για άλλους», κατέληξε.

Στη ΔΕΘ συμμετείχε και ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο οποίος αποτέλεσε μέλος στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες για τους Αγρότες» που οργάνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Σ.Χαρουτουνιάν και η πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου κ. Μ.Τριανταφυλλοπούλου. Τη συζήτηση συντόνισε η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κ.Σγουροπούλου.

Ο Δρ. Ρότσιος, αναφέρθηκε στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Πολλές από αυτές εφαρμόζονται στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα και στην παραγωγή των προϊόντων, στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία, καθώς και στα τριτοβάθμια προγράμματα. Επίσης, σημείωσε ότι η υιοθέτηση της τεχνολογίας και η εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών και εργαλείων στον πρωτογενή τομέα μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο. "Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί προτεραιότητα στο Perrotis College και ήδη εξετάζονται επιπλέον δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η σημαντικότερη δεξιότητα που αναπτύσσουν οι απόφοιτοι του Perrotis College, είναι το να μάθουν πώς να μαθαίνουν. Όση γνώση κι αν αποκτήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο μας ξεπερνούν κάθε στιγμή. Είναι σημαντικό να μπορούν να αντιληφθούν την ύπαρξη της ανάγκης και να έχουν τη δεξιότητα να αναζητήσουν πληροφορίες, να γνωρίζουν που να απευθυνθούν, να αξιολογούν τα δεδομένα και να κρίνουν σωστά", είπε.

Συνοψίζοντας, ο Δρ. Ρότσιος, ανέφερε ότι o αγρότης του μέλλοντος πρέπει να λειτουργεί με τη λογική της επιχειρηματικότητας και να είναι ανοικτός σε νέες ιδέες και συνέργειες. Πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να λαμβάνει αποφάσεις βάσει δεδομένων, να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και να είναι ευέλικτος. Παράλληλα, πρέπει να επιζητά την επικαιροποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του. «Στο Perrotis College απαντώντας στις παραπάνω προκλήσεις, τα προγράμματα σπουδών έχουν τροποποιηθεί εντάσσοντας μαθήματα που έχουν αντικείμενο την τεχνολογία και τις εφαρμογές της στον αγροδιατροφικό κλάδο, προωθώντας παράλληλα ψηφιακές οριζόντιες δεξιότητες σε όλα τα προγράμματα», κατέληξε.

Νωρίτερα, σε διαφορετικό πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχε ο επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση", του Perrotis College Δρ.Αθανάσιος Γκέρτσης, ο οποίος μίλησε για τις ψηφιακές δεξιότητες και τη γεωργία ακριβείας.  

Διδάσκουμε ηθική με σύμμαχο τη φύση – Συμμετοχή του προέδρου Dr. Jeff Lansdale σε εκδήλωση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Διδάσκουμε ηθική με σύμμαχο τη φύση – Συμμετοχή του προέδρου Dr. Jeff Lansdale σε εκδήλωση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Διδάσκουμε ηθική με σύμμαχο τη φύση – Συμμετοχή του προέδρου Dr. Jeff Lansdale σε εκδήλωση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!