ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροδιατροφικής-πολιτιστικής κατεύθυνσης για παιδιά από την Αρκαδία
28. 02. 2022

Με τη φιλοδοξία να βάλει το δικό της λιθαράκι στη μεταλιγνιτική εποχή της Αρκαδίας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροδιατροφικής-πολιτιστικής κατεύθυνσης με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Λύκαιος Δίας» Άνω Καρυωτών Αρκαδίας, την αιγίδα του Δήμου Μεγαλόπολης και τη χρηματοδότηση του ζεύγους Θεόδωρου Βάκρινου – Λένας Αμπατζή.

Ήδη, έχουν επιλεγεί οι 15 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου από την περιοχή της Μεγαλόπολης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δύο από τους οποίους θα εξασφαλίσουν τριετή πλήρη υποτροφία για σπουδές στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, χάρη σε δωρεά του ζεύγους Θεόδωρου Βάκρινου – Λένας Αμπατζή.

Από τις 2 Ιουλίου 2022 και για επτά ημέρες, οι 15 μαθητές (συνοδευόμενοι από τον Γυμνασιάρχη και εκπαιδευτικούς του σχολείου) θα φιλοξενηθούν στο campus της Σχολής, όπου με τη συνδρομή των στελεχών του προγράμματος «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» θα συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες αγροδιατροφής και θα εκπονήσουν επιχειρηματικό πρότζεκτ. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος θα υλοποιηθεί από 25 έως 29 Ιουλίου στην Αρκαδία, με τους μαθητές να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Λύκαιος Δίας». Θα αναλάβουν την συγκεκριμένες δραστηριότητες κοινής διαβίωσης κατά το πρότυπο του σχολικού αναγνωστικού «τα ψηλά βουνά», επιχειρώντας να καταστούν αυτάρκεις και αυτόνομοι. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν μέρος στην αναβίωση των αρχαίων αγώνων αθλητισμού και πολιτισμού «Λύκαια», οι οποίοι θα αρχίσουν στις 30 Ιουλίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά της Μεγαλόπολης με αξιόλογα ερεθίσματα σχετικά με τις παραδοσιακές αγροτικές δεξιότητες επιβίωσης, τη σύγχρονη αγροδιατροφική εκπαίδευση και βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται την ανάγκη για αειφορία των πόρων της γης, καθώς και την πλούσια ιστορία των Άνω Καρυών και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι το πρόγραμμα να υλοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να μπορέσει να αφήσει ακόμη πιο θετικό αποτύπωμα στην περιοχή.

 

 

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!