ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Model United Nations 2023 μαθητές της ΑΓΣ
15. 11. 2023

Στο 6ο ετήσιο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations), το οποίο πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Ήταν τριήμερη προσομοίωση των εργασιών των Ηνωμένων Εθνών που παρείχε σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στα αγγλικά συζητώντας παγκόσμια ζητήματα. Το θέμα του 6ου MUN ήταν: «Βιώσιμη δράση για το κλίμα: Μετατόπιση της εστίασης προς το περιβάλλον».

Η Σχολή συμμετείχε με 13 μαθητές από το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο, οι οποίοι «εκπροσώπησαν» την Αυστραλία, τη Δανία, την Ελβετία, τη Μοζαμβίκη και την Τυνησία. Συμμετείχαν σε πολλές επιτροπές και μπόρεσαν να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους, την έρευνα για τα θέματα, τη διαπραγμάτευση και τη συζήτηση στα αγγλικά με άλλους 200 αντιπροσώπους από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μερικά από τα θέματα περιελάμβαναν: μείωση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών μέσω θαλάσσιων διαδρομών, αξιολόγηση των προκλήσεων και των ευκαιριών μετάβασης σε μια ψηφιακή οικονομία, προστασία των δικαιωμάτων των ακτιβιστών και διαδηλωτών κατά τις απεργίες των εργαζομένων, μείωση του αντίκτυπου στην ασφάλεια των ανανεωμένων εντάσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα ως μέσο για τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου.

Να σημειωθεί ότι η Σχολή έχει δημιουργήσει club Model United Nations, το οποίο συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια για περισσότερα από 16 χρόνια, ενώ φέτος σύμβουλος είναι η καθηγήτρια Αγγλικών, Δωροθέα Χρυσοχοϊδη.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!