ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στον διαγωνισμό You Smile η ομάδα της edu4kids
24. 04. 2021

Εξέλαβαν την αναγκαστική καραντίνα ως ευκαιρία και σε συνδυασμό με την ατελείωτη δημιουργικότητά τους, έστησαν από το μηδέν μία εκπαιδευτική ιστοσελίδα και προχώρησαν στην εκτύπωση βοηθητικών σχολικών βιβλίων. Πρόκειται για την ομάδα edu4kids, την οποία αποτελούν μαθητές της Β’ τάξης και Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Μάλιστα, φέτος συμμετέχουν στα 5α βραβεία You Smile που διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την ανάδειξη πράξεων και πρωτοβουλιών παιδιών (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο) με θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο που ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Η αρχή έγινε κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, την άνοιξη του 2020. Τρεις φίλοι και συμμαθητές στην τότε Β’ τάξη, οι: Κωνσταντίνος Ανδριώτης, Ντανιέλ Κοτόρι και Δημήτρης Γραικός, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι καινοτόμο, πρακτικό, αλλά και ουσιαστικό που θα βοηθούσε τα μικρά παιδιά κατά την διάρκεια του πρωτόγνωρου εγκλεισμού. «Αρχικά, δημιούργησα ηλεκτρονικά ψυχαγωγικά κουίζ για τα μικρά μου αδέλφια. Βλέποντας τη συνεχή ενασχόληση τους με τα κουίζ αυτά, αποφάσισα να τα επεκτείνω και να ψυχαγωγήσω -με εκπαιδευτικό πάντα χαρακτήρα- ακόμη περισσότερα παιδιά. Έτσι, στα μέσα Απριλίου 2020, δυο συμμαθητές μου και εγώ δημιουργήσαμε τα πρώτα μας κουίζ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Kahoot. Τα τεστ απευθύνονταν σε όλες τις τάξεις του δημοτικού λαμβάνοντας υπόψη την διδακτέα ύλη της κάθε βαθμίδας. Στόχος ήταν η δημιουργία απλοϊκού και ευχάριστου περιβάλλοντος έτσι ώστε τα παιδιά να συνδέονται μόνα τους χωρίς την παρουσία των γονέων», είπε ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης.

«Έπειτα από τέσσερις εβδομάδες δημοσίευσης της ιστοσελίδας, καταφέραμε να έχουμε περισσότερες από 2.000 προβολές και 800 συνδρομητές. Αυτό μας ώθησε να πάμε το πρότζεκτ μας ένα βήμα παραπέρα. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να συγγράψουμε βιβλία επαναληπτικών ασκήσεων για όλες τις τάξεις του δημοτικού, βοηθώντας όλο και περισσότερα παιδιά», πρόσθεσε ο Ντανιέλ Κοτόρι.

Για την υλοποίηση του στόχου, η ομάδα χρειάζονταν ενίσχυση σε έμψυχο υλικό. «Έτσι, έξι μαθήτριες του ΓΕΛ, και συγκεκριμένα οι: Μαρία Ιωάννου, Μαρία Γαβριηλίδου, Μαριάνα Μασούτη, Χρυσούλα Γκόλη, Δήμητρα Παναγιωτίδου και Γαλήνη Μουστάκα, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και έτσι ξεκινήσαμε όλοι μαζί την συγγραφή», είπε ο Δημήτρης Γραικός. Σύντομα η εννεαμελής –πλέον- edu4kids έγραψε τρία διαφορετικά βιβλία, τα οποία περιέχουν ποικίλες ασκήσεις στα βασικά μαθήματα κάθε τάξης του δημοτικού σχολείου. «Όλα τα βιβλία πωλούνται στην τιμή εκτύπωσης τους καθώς στόχος μας δεν είναι το κέρδος αλλά η προσφορά εν μέσω μιας δύσκολης για όλους περιόδου», είπε η Μαρία Ιωάννου.

«Παράλληλα, αρχίσαμε τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας, η οποία τέθηκε σε λειτουργία τελικά τον Ιανουάριο του 2021. Διαθέτει ανανεωμένο υλικό, καινούργια τεστ, περισσότερα παιχνίδια και quiz», πρόσθεσε η Μαρία Γαβριηλίδου. Από την πλευρά της, η Μαριάνα Μασούτη τόνισε ότι η ομάδα δημιούργησε τρία εκπαιδευτικά βίντεο: ένα για την αγγλική αλφάβητο, ένα για την αγγλική αρίθμηση από το 1 έως το 20 και ένα με άπλες πράξεις επίσης στα αγγλικά. «Επιπλέον, προσθέσαμε ασκήσεις και παιχνίδια με σκοπό την εκμάθηση της γερμανικής, γαλλικής αλλά και ισπανικής γλώσσας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τόσα πολλά και διαφορετικά για τους μικρούς μας φίλους σε όλη τη χώρα», υπογράμμισε η Χρυσούλα Γκόλη. Η Δήμητρα Παναγιωτίδου παραδέχθηκε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας έπρεπε να συναντιούνται πολλές φορές μέσω zoom έτσι ώστε να οργανωθούν και να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς, το σχολείο μας και όλο τον κόσμο για την θερμή υποστήριξη καθώς και τα παιδιά για τις ζωγραφιές που μας έστειλαν άλλα και για το χρόνο που αφιέρωσαν να ασχοληθούν με τα παιχνίδια και τα quiz μας», κατέληξε η Γαλήνη Μουστάκα.

Στον διαγωνισμό You Smile η ομάδα της edu4kids
Στον διαγωνισμό You Smile η ομάδα της edu4kids
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!