ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Εξωσχολικό Πρόγραμμα
Δημοτικό Σχολείο
Εξωσχολικό Πρόγραμμα
Όμιλοι Δραστηριοτήτων (Clubs)
Το σχολείο προσφέρει τους παρακάτω ομίλους δραστηριοτήτων (Clubs) με στόχο την ανάδειξη και την καλλιέργεια των ποικίλων δεξιοτήτων, των φυσικών κλίσεων και των ταλέντων των μαθητών του. H Ζώνη Δραστηριοτήτων λειτουργεί από τις 14:30 έως και τις 16:30.
  • STEM Academy Program (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’) (στην αγγλική γλώσσα)
  • Architecture & Engineering Academy (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Robotics & IT Academy (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Ποδόσφαιρο (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Μπάσκετ (Καλαθοσφαίριση) (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Τένις (Αντισφαίριση) (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Ποδηλασία (A’ – B- Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Σκάκι (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Ρυθμική Γυμναστική – Χορογραφία (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Kids Yoga (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Ξιφασκία (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’
  • Παραδοσιακοί χοροί (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Judo (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Drama Club (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’) (στην αγγλική γλώσσα)
  • Junior Forensics  (Ε’ – ΣΤ’) (ελληνική/αγγλική γλώσσα)
  • Γερμανικά (ΣΤ’)
  • Δημιουργική Απασχόληση (A’ – B’ - Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
  • Μελέτη (Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’)
Οι γονείς και κηδεµόνες ενηµερώνονται για τους προτεινόµενους οµίλους κάθε σχολικής χρονιάς, το αναλυτικό ετήσιο πρόγραµµά τους και τους εκπαιδευτές το πρώτο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου.
 
Η τελική σύσταση των οµίλων ολοκληρώνεται µέχρι τα µέσα του Σεπτεµβρίου κάθε σχολικού έτους και ταυτόχρονα ξεκινά η λειτουργία τους, η οποία διαρκεί µέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς (τηρούνται οι σχολικές αργίες που ισχύουν για το υπόλοιπο σχολικό πρόγραµµα).
 
Οι προτεινόµενοι όµιλοι δραστηριοτήτων πραγµατοποιούνται εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθµός συµµετοχών και δύναται να διακοπούν µε απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου οποιαδήποτε στιγµή λόγω µη ικανοποιητικής συµµετοχής (π.χ. λόγω αποχωρήσεων, συνεχών απουσιών κ.λπ.). Στην περίπτωση αυτή, οι µαθητές µπορούν να συµµετέχουν σε οποιοδήποτε άλλο προσφερόµενο όµιλο επιθυµούν, εφόσον υπάρχουν διαθέσιµες θέσεις.
 
Ο ελάχιστος και ο µέγιστος αριθµός µαθητών για τη λειτουργία ενός οµίλου ποικίλουν ανάλογα µε τον όµιλο και περιγράφεται κάθε φορά µε την προσφορά του στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η τυχόν υπέρβαση των καθορισµένων ορίων, λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών που αφορούν στο πρόγραµµα και στη λειτουργία του κάθε οµίλου, είναι δυνατή µετά από απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου και µετά από συνεργασία µε τον υπεύθυνο εκπαιδευτή.
 
Οι όµιλοι, ανάλογα µε το περιεχόµενο, τους στόχους τους και τη συµµετοχή, µπορεί να προσφέρονται σε µαθητές για µια ή περισσότερες τάξεις. Οι µαθητές στο πλαίσιο του οµίλου που επιλέγουν συµµετέχουν σε τουρνουά, πρωταθλήµατα, εκδηλώσεις και επιδείξεις. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του οµίλου απονέµεται στους µαθητές σχετική βεβαίωση.
 
Το ελάχιστο εβδοµαδιαίο ωράριο λειτουργίας ενός οµίλου είναι δύο (2) διδακτικές ώρες. Το κόστος της συµµετοχής ανά όµιλο καθορίζεται παράλληλα µε τα ετήσια δίδακτρα και είναι το ίδιο για κάθε όµιλο, εκτός από εξαιρέσεις (λόγω εξοπλισµού, χρήσης ειδικών εγκαταστάσεων κ.λπ.), που σε κάθε περίπτωση θα αιτιολογούνται και θα ανακοινώνονται εγκαίρως.
 
Τα δίδακτρα των οµίλων καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις (Οκτώβριο και Ιανουάριο), το πρώτο δεκαπενθήµερο λειτουργίας του οµίλου, κατά το οποίο και δύναται να αλλάξει γνώµη ο µαθητής και να αποσύρει την συµµετοχή του. Σε περίπτωση αποχώρησης µετά το πρώτο δεκαπενθήµερο τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.
Καλοκαιρινά Προγράμματα

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προσφέρει με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα», ένα εκπαιδευτικό ψυχαγωγικό, έντονα βιωματικό πρόγραμμα, με εργαστήρια, κηπουρικές εργασίες, γευστικές εκπλήξεις και ομαδικά κινητικά παιχνίδια που εξοικειώνουν τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με την υγιεινή διατροφή μέσα από την παραγωγή των προϊόντων του Αγροκτήματος.

Ταυτόχρονα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κοντά στη φύση και να μάθουν για την υπαίθρια διαβίωση. Όλα αυτά πάντα μέσα από παιχνίδι και ομαδικό πνεύμα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα: Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!