ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σε μαθητές των Λυκείων της ΑΓΣ μίλησε ο υπερμαραθωνοδρόμος Μάριος Γιαννάκου
16. 12. 2022

Τον υπερμαραθωνοδρόμο Μάριο Γιαννάκου, είχαν την χαρά να γνωρίσουν και να ακούσουν, οι μαθητές του οικοτροφείου των Λυκείων της ΑΓΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Learning Commons της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» και, κατά τη διάρκειά της, ο υπεραθλητής περιέγραψε τους εκπληκτικούς αγώνες που έχει κάνει. Είναι ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο που τερμάτισαν τον Φεβρουάριο του 2018 τον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και ένας από τους 18 αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο. Είναι κάτοχος ηλικιακού ρεκόρ στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ολοκλήρωσε τον αγώνα 250 χιλιομέτρων στη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής. Επιπλέον, είναι κάτοχος του ηλικιακού ρεκόρ στον ιστορικότερο αγώνα 100 μιλίων στην Ελλάδα  και στον δεύτερο παλαιότερο στην Ευρώπη του αγώνα ROUT CLASSIC 100 MILES. Τον Μάρτιο του 2022 συμμετείχε στον αγώνα 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική Lapland Arctic Ultra, τον οποίο και ολοκλήρωσε μετά από οκτώ ημέρες συνεχόμενης προσπάθειας μαζί με τον Αμερικανό αθλητή Russ Reinbolt και μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της προσήλωσης και της σκληρής δουλειάς για την επίτευξη των στόχων.  

Οι μαθητές συγκινήθηκαν με την ενέργεια του να ανεβάσει την Ελευθερία Τόσιου (μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα) στην πλάτη του στην κορυφή του Ολύμπου και να τρέξει σπρώχνοντας το αναπηρικό της καροτσάκι στον μαραθώνιο πολλές φορές, διότι, όπως λέει, «η χαρά και το χαμόγελο πρέπει να μοιράζονται». Το επόμενο εγχείρημά του είναι να κατακτήσει το Έβερεστ! Ο Μάριος Γιαννάκου ζήτησε την στήριξη των μαθητών της ΑΓΣ και υποσχέθηκε να ανεβάσει κάτι δικό τους στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη!

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!