ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και της Bιβλιοθήκης Καλαμπάκας
24. 10. 2019

Συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τη βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού KDK. Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν τρία σεμινάρια για επαγγελματίες κτηνοτρόφους, τα οποία θα υλοποιηθούν από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΑΓΣ από τα μέσα Νοεμβρίου 2019 έως τις αρχές Μαρτίου 2020 με τίτλο: «Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς επαγγελματίες κτηνοτρόφους».

Οι θεματικές ενότητες συνδέονται με την εφαρμογή σωστών διαχειριστικών πρακτικών σε βοοειδή κρεοπαραγωγής και αιγοπρόβατα και είναι σχετικές με την ευζωία των ζώων που οδηγεί στην καλύτερη ποιότητα πρωτογενούς παραγωγής. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί εξειδικευμένο βιωματικό σεμινάριο για τους αποφοίτους του περυσινού κύκλου σεμιναρίων που θα είναι επικεντρωμένο σε θέματα γενετικής βελτίωσης, υγιεινής εγκαταστάσεων και ζωικού κεφαλαίου, υπολογισμού σιτηρεσίων, διαχείρισης βοσκών και επιλογής μηχανολογικού εξοπλισμού. Από κάθε ομάδα θα επιλεγούν 15 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν την εκπαίδευση.

Η βιωματική εκπαίδευση αναμένεται να ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου 2019 και το πρόγραμμα διδασκαλίας και συμβουλευτικής θα είναι διάρκειας 48-54 ωρών σε διάστημα οκτώ μηνών, προκειμένου η κατάρτιση των κτηνοτρόφων να συνδεθεί φυσικά με τον ετήσιο κύκλο του ζωικού κεφαλαίου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε κάθε παραγωγικό στάδιο.

Να σημειωθεί ότι αυτοί που θα παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη στις εγκαταστάσεις των συμμετεχόντων είναι γεωπόνοι-ζωοτέχνες, κτηνίατροι και ειδικοί του κτηνοτροφικού κλάδου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κτηνοτροφική εκμετάλλευση μηρυκαστικών (αιγοπρόβατα και βοοειδή) είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομία, την προμήθεια τροφίμων και την ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών στη λεκάνη της Μεσογείου, ιδίως στις ορεινές και τις παραμεθόριες περιοχές. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει: α) την τοπική κτηνοτροφική κοινότητα, έναν πυρήνα της ευρύτερης γεωργικής διάρθρωσης της περιοχής της Καλαμπάκας, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης βιώσιμων κτηνοτροφικών μονάδων και βελτιώνοντας την οικονομική απόδοση της γεωργο-κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, β) τον ευρύτερο κλάδο της κτηνοτροφίας για την παραγωγή προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας ένα στρατηγικό πλαίσιο για τη βέλτιστη τοποθέτηση της περιοχής και τη διαφοροποίησή της με τον ανταγωνισμό.

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και της Bιβλιοθήκης Καλαμπάκας
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!