ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή των οικότροφων μαθητών των Λυκείων σε σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς
09. 11. 2022

Γνώσεις, πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για θέματα οδικής συμπεριφοράς έλαβαν οι οικότροφοι μαθητές των Λυκείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Συμμετείχαν σε σεμινάριο με ομιλητή τον γνωστό οδηγό αγώνων, Τάσο Μαρκουίζο (Ιαβέρης).

Στην κατάμεστη αίθουσα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, αλλά κυρίως να δουν, συγκλονιστικά video-σποτ οδικής ασφάλειας, που τους προβλημάτισαν για γνωστά θέματα που μέχρι τώρα μπορεί να τα θεωρούσαν ασήμαντα, εύκολα ή ανώδυνα. Τα Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς (Σ.Ο.Σ.) αποτελούν σημαντικό πυλώνα στην προσπάθεια εκπαίδευσης, κυρίως, της συνείδησης των ανθρώπων κατά την κυκλοφορία στο οδικό περιβάλλον. Μέσα από αυτά υπάρχει ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, με απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίηση των τροχαίων δυστυχημάτων. Στοχεύουν επίσης στην ανύψωση του επιπέδου αυτοεκτίμησης των ανθρώπων, ώστε «αυτοί να συνεχίζουν να υπάρχουν στις οικογένειές τους και έτσι να μην κλείνουν τα σπίτια τους. Τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα συντελείται μια γενοκτονία, καθώς τα νεαρά παιδιά δεν προλαβαίνουν να κάνουν παιδιά. Παράλληλα υπάρχουν πολλαπλάσιοι ανάπηροι και τραυματίες με προβλήματα που τους ακολουθούν μια ζωή. Το 87% των θανάτων και των αναπήρων γίνεται μέσα στις πόλεις. Αλλά θα πρέπει τα μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν το θέμα, να το αναδεικνύουν για να υπάρξει ευαισθητοποίηση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ιαβέρης.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν πρωτοβουλία του τμήματος Οικοτροφειακής Ζωής και του συντονιστή του, Κωνσταντίνου Γκιουζέλη.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!