ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Τεχνολογική αναβάθμιση στο Εκπαιδευτικό Πτηνοτροφείο με την αγορά σύγχρονου αβγοδιαλογέα
24. 01. 2023

Με μία από τις πιο σύγχρονες – σε παγκόσμιο επίπεδο – μηχανές αβγοδιαλογέα έχει εξοπλιστεί το Εκπαιδευτικό Πτηνοτροφείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρόκειται για το μοντέλο E10 TYPE της RIVASELEGG SRL από την Ιταλία. Οι δυνατότητες της είναι σημαντικές και βοηθά ουσιαστικά τόσο στη διαλογή των αβγών, όσο και την εκπαίδευση μαθητών και σπουδαστών της Σχολής.

Όπως εξήγησε ο αρχιτεχνίτης του πτηνοτροφείου, Σάκης Παπάζογλου, ο αβγοδιαλογέας έχει ήδη συμπληρώσει έξι μήνες λειτουργίας και οι εντυπώσεις που αφήνει είναι κάτι περισσότερο από θετικές. Έχει τη δυνατότητα να κάνει ωοσκόπηση με τη χρήση φωτός προκειμένου να εντοπιστούν αβγά με ραγισμένο κέλυφος, στη συνέχεια κάνει μερική απολύμανση με τη βοήθεια λαμπών UV, «σφραγίζει» το κέλυφος με ειδική γραμματοσειρά και τέλος ζυγίζει κάθε αβγό ηλεκτρονικά κατηγοριοποιώντας το σύμφωνα με το βάρος του σε μικρό (κάτω από 53 γρ.), μεσαίο (53-63 γρ.) και μεγάλο (άνω των 63 γρ.).

«Επίσης, η μηχανή είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο σίδερο, ενώ η επισκευή ή η αντιμετώπιση τυχόν βλαβών γίνεται ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως από τον κατασκευαστή που βρίσκεται στην… Ιταλία. Οι μαθητές των Λυκείων και οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ και του Perrotis College που έχουν χρησιμοποιήσει τον αβγοδιαλογέα στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι», κατέληξε ο κ. Παπάζογλου.

Στο μεταξύ, την τρέχουσα περίοδο το Εκπαιδευτικό Πτηνοτροφείο της ΑΓΣ βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του κοπαδιού των ορνίθων για την καλύτερη ευζωία και τη διασφάλιση της εξαιρετικής ποιότητας των αβγών, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αρρυθμίες στην ομαλή διάθεση του προϊόντος στην αγορά για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.  

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!