ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στις εγκαταστάσεις της ΑΓΣ η θερινή προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global
26. 09. 2023
Η μαθητική Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη από τις 7 έως 10 Οκτωβρίου. Παρούσα θα είναι και η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global, τα μέλη της οποίας έκαναν την προετοιμασία τους στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τον Ιούλιο. Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για την αειφορία, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για το φετινό θέμα - ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Η Ολυμπιάδα FIRST® GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 190 χώρες με παιδιά ηλικίας 14 - 18 χρονών. Αρμόδιος φορέας και εθνικός διοργανωτής είναι ο Εκπαιδευτικός Επιστημονικός Οργανισμός Eduact. Το 2018 κατάφερε να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη της παγκόσμιας διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge. 
 
Σημειώνεται πως την περυσινή χρονιά η FIRST Global Challenge - Team Greece κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στο project ανάμεσα σε 182 χώρες στη Γενεύη όπου διοργανώθηκε η Ολυμπιάδα, 13-16 Οκτωβρίου 2022, με θέμα τη Δέσμευση και Αποθήκευση του Διοξειδίου του Άνθρακα “Carbon Capture”. 
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!