ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επίσκεψη του Συγγραφέα Gregory Maguire
20. 04. 2016
Την Τρίτη 19 Απριλίου, ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας Gregory Maguire επισκέφτηκε τη Σχολή και συνομίλησε με μαθητές του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή". 
 
Ο Gregory Maguire γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του ήταν Αμερικανός ιρλανδικής καταγωγής και η μητέρα του Ελληνίδα, της οποίας η οικογένεια μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Θεσσαλονίκη το 1917.  Είναι περισσότερο γνωστός ως ο συγγραφέας του Wicked, του best-seller που ενέπνευσε το ομότιτλο μιούζικαλ, ένα από τα μακροβιότερα στην ιστορία  του Broadway. Επτά από τα βιβλία του για ενήλικες και παιδιά έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των best-seller των New York Times και έχουν  πουλήσει συνολικά πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, ο  Maguire συμμετέχει σε πολλές δράσεις που προωθούν τη φιλαναγνωσία, ιδίως ανάμεσα στα παιδιά.  Είναι μέλος της πρωτοβουλίας The Examined Life: Greek Studies in the Schools  (Ο Θεωρητικός/Φιλοσοφικός Βίος: Κλασικές Σπουδές στα Σχολεία) και Children’s literature - New England (Παιδική λογοτεχνία - Νέα Αγγλία).
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. διοργανώνουν διάλεξη του συγγραφέα με τίτλο "Κάθε Οδύσσεια είναι μοναδική" την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου.  
Επίσκεψη του Συγγραφέα Gregory Maguire
Επίσκεψη του Συγγραφέα Gregory Maguire
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!