ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ   /   Προϊόντα
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
Προϊόντα


ΝΕΟ: Για περισσότερες πληροφορίες για το γάλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επισκεφτείτε: https://sxolistogala.gr/

Το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Σχολής παράγει προϊόντα προστιθέμενης διατροφικής αξίας με τη βοήθεια των μαθητών και σπουδαστών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.

Οι μαθητές και σπουδαστές μας συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων, καθώς επίσης και στον εκπαιδευτικό αμπελώνα / οινοποιείο της Σχολής, όπου παράγεται ερυθρός οίνος από την ευγενή ποικιλία ξινόμαυρο. Ακόμη παράγουν σε μικρές ποσότητες ελαιόλαδο, μέλι, λαχανικά καθώς και φρέσκα λουλούδια όπως φρέζες και κρίνα.

Προϊόντα ΑΓΣ

                                                                                    

Γάλα πλήρες και γάλα με χαμηλά λιπαρά 

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εισήγαγε στην Ελλάδα το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, θέτοντας σε εφαρμογή την πρώτη μονάδα παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος το 1935.

Το γάλα της Σχολής παράγεται από το μοναδικό κοπάδι αγελάδων ποικιλίας Holstein Friesian, που εκτρέφονται με μη γενετικές τροποποιημένες ελληνικές ζωοτροφές σε ένα άνετο περιβάλλον στις εγκαταστάσεις της Σχολής και κατατάσσεται στο 10% των καλυτέρων κοπαδιών παγκοσμίως.

Η γεύση και η φρεσκάδα του συγκεκριμένου γάλακτος θεωρούνται από πολλούς καταναλωτές ανώτερες από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο προϊόν. Το γάλα παστεριώνεται και ομογενοποιείται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας, εφαρμόζοντας τους αυστηρότερους κανόνες υγιεινής, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του.

Διάρκεια ζωής: 7 ημέρες.

 

Παραδοσιακό γιαούρτι

Το παραδοσιακό γιαούρτι παράγεται από το γάλα των αγελάδων της Σχολής, που εκτρέφονται με παραδοσιακό τρόπο με μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές και με τους αυστηρότερους ελέγχους υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους καταναλωτές. Ένα γιαούρτι πλήρες, με μεστή αλλά ελαφριά γεύση.

Διάρκεια ζωής: 15 ημέρες.

 

Ημίσκληρο τυρί τετράμηνης ωρίμανσης

Το άριστης ποιότητας  ημίσκληρο τυρί παράγεται αποκλειστικά από το φρέσκο γάλα της Σχολής, αλάτι, πυτιά και καλλιέργεια και συσκευάζεται στις εγκαταστάσεις μας.

Έχει πλούσια γεύση και άρωμα και είναι τετράμηνης ωρίμανσης.

Διάρκεια ζωής: 10 μήνες.

 

Αυγά Ω3 : Πρώτοι στην καινοτομία

Τα αυγά Ω3 της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι τα πρώτα αυγά Ω3 που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά με ελληνική τεχνογνωσία σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσα- λονίκης. Είναι προϊόντα μιας ελεγχόμενης μεθόδου διατροφής των ορνίθων που στηρίζεται στη χρήση του λιναρόσπορου και διατίθενται στους καταναλωτές από το 1997.

Είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα του τύπου Ω3 και τοποθετούνται στην ομάδα των καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων. Ως λειτουργικό τρόφιμο τα αυγά Ω3 είναι ωφέλιμα για την υγεία των καταναλωτών, καθώς συμβάλλουν στην παραγωγή καλής χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Διάρκεια ζωής: 28 ημέρες.

Χυλοπίτες & Τραχανάς : Νόστιμα και θρεπτικά παραδοσιακά ζυμαρικά

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Σχολής παράγονται με την εποπτεία του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής στα πλαίσια του εργαστηρίου καλλιέργειας σιτηρών και της ολοκληρωμένης πρότασης στη διαχείριση των παραγώγων του σίτου.

Από τα σιτηρά αυτά παράγεται εξαιρετικής ποιότητας σιμιγδάλι που με την προσθήκη των γνωστών για την ποιότητά τους προϊόντων γάλακτος και αυγών Ω3 της Σχολής, δημιουργούν μια μοναδική ζύμη για την παραγωγή των παραδοσιακών ζυμαρικών μας. Τα αυγά, αμέσως μετά τη συλλογή τους, μαζί με το ολόφρεσκο γάλα της Σχολής μεταφέρονται στο εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών, όπου παράγονται προϊόντα νόστιμα και θρεπτικά, συνώνυμα της αξίας και του μεγέθους του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής.  

Το εργαστήριο σίτου ολοκληρώνει τη φιλοσοφία της Σχολής «από το χωράφι στο ράφι», που μεταδίδει στους μαθητές και σπουδαστές της.

Οίνος από την ευγενή ποικιλία Ξινόμαυρο

Από τον Εκπαιδευτικό Αμπελώνα της Σχολής παράγονται οίνοι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Θεσσαλονίκης (Π.Γ.Ε) από τη ποικιλία Ξινόμαυρο, που φημίζεται για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.

Η οινοποίηση πραγματοποιείται στο Εκπαιδευτικό Οινοποιείο της Σχολής τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ποιοτικής παραγωγής για την εκπαίδευση και την αριστεία. Το τελικό προϊόν διατηρεί το χαρακτηριστικό αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας με λιαστή ντομάτα, νότες ελιάς και κερασιού όπως και βανίλιας και καπνιστού από την παραμονή του στο βαρέλι. Όλα τα παραπάνω συνοδεύουν απαλά τις τανίνες και δίνουν έναν οίνο με καλή επίγευση και άριστο στη συνοδεία μαγειρευτών εδεσμάτων και λιπαρών τυριών.

Σερβίρεται στους 18oC.

Γαλοπούλες ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης

Εξίσου αγαπητές είναι και οι ολόφρεσκες γαλοπούλες μας. Πρόκειται για ένα ακόμη προϊόν που εισήγαγε η Σχολή στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και το οποίο υπόκειται στα ευεργετικά αποτελέσματα της συνεχούς έρευνας που πραγματοποιεί η Σχολή σε θέματα που αφορούν τη διατροφή των πουλερικών και την ποιότητα του κρέατος.

Από τον Ιούνιο 2018, τα στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετέχουν στην επιλογή, επιμόρφωση και επίβλεψη των εκτροφέων γαλόπουλων, θεσπίζοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές από την έναρξη της εκτροφής τους μέχρι την παράδοση του κρέατός τους στην «Πασσιάς». Επίσης, φροντίζουν για την εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, καθώς και για την ταυτοποίηση των προϊόντων σε κάθε στάδιο της παραγωγής μέσω ειδικών εργαστηριακών ελέγχων.

Οι γαλοπούλες είναι, επίσης, διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών το Νοέμβριο και δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα προϊόντα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και στο Πρατήριο Προϊόντων που βρίσκεται εντός της Σχολής, Μαρίνου Αντύπα 54, 570 01, Θεσσαλονίκη, 2310 492 717.

Γάλα:  ΑΒ Βασιλόπουλος, Όμιλος Μασούτη, ΜΕΤΡΟ, ΟΜ. ΕΛΟΜΑΣ, Σκλαβενίτης, Υπεραγορά Σκλαβενίτη, Θανόπουλος και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γιαούρτι: ΑΒ Βασιλόπουλος, ΜΕΤΡΟ, ΟΜ. ΕΛΟΜΑΣ, Σκλαβενίτης, Υπεραγορά Σκλαβενίτη, Θανόπουλος και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης  στη Θεσσαλονίκη

Αυγά: ΑΒ Βασιλόπουλος, Όμιλος Μασούτη, ΜΕΤΡΟ, ΟΜ. ΕΛΟΜΑΣ, Σκλαβενίτης, Υπεραγορά Σκλαβενίτη, Θανόπουλος και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Θεσσαλονίκη

Ημίσκληρο Τυρί: ΑΒ Βασιλόπουλος, ΜΕΤΡΟ, Σκλαβενίτης και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χυλοπίτες & Τραχανάς: Σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης στη Θεσσαλονίκη

Γαλοπούλα: Σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, MyMarket, Μασούτης και Θανόπουλος) και σε επιλεγμένα κρεοπωλεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!