ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην 4η Ελληνική Εβδομάδα για τον Γραμματισμό στα ΜΜΕ, η ΑΓΣ
04. 12. 2020

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η βιβλιοθήκη της, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της 4ης Ελληνικής Εβδομάδας για τον Γραμματισμό στα ΜΜΕ, με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και τον υπεύθυνο του Digital Communication Network Global αν. καθηγητή Δρ. Νικόλαο Παναγιώτου. Οι δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τέλη Οκτωβρίου και όλο τον Νοέμβριο αναπτύχθηκαν σε θεματικές που αφορούσαν τον Γραμματισμό στα Μέσα και τον Ειδησεογραφικό Γραμματισμό, με έμφαση σε θέματα υγείας με αφορμή τη φετινή πανδημία.

Οι βιβλιοθηκονόμοι συνεργάστηκαν και συμμετείχαν στη διοργάνωση των ακόλουθων σεμιναρίων:

  • 4 Νοεμβρίου – webinar “Γραμματισμός σε θέματα Υγείας”  και ομιλία με θέμα ο “Γραμματισμός στην πληροφόρηση για θέματα υγείας: η θέση των βιβλιοθηκών” Ομιλητές: Δαμιάνα Κουτσομίχα, Διευθ. Β/θ Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής & Perrotis College και Ανθή Μπάλιου, Βιβλιοθηκονόμος Παν. Μακεδονίας – Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ..
  • 11 Νοεμβρίου 2020 – webinar με θέμα “Πώς οι βιβλιοθήκες λειτουργούν κατά την περίοδο της πανδημίας” στο οποίο η Ηρώ Σωτηριάδου βιβλιοθηκονόμος του Perrotis College ανέπτυξε τις υπηρεσίες και τον τρόπο που λειτούργησε και λειτουργεί η βιβλιοθήκη.
  • 18 Νοεμβρίου 2020 – δίωρο webinar για τους μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη με θέμα “Οι νέοι αντιστέκονται στην πανδημία της παραπληροφόρησης” και με συντονιστές: Νίκος Παναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε.,  Α.Π.Θ. και την Χρύσα Λάζου, Καθηγήτρια Αγγλικών Β/θμιας Εκπαιδευσης & Συντονίστρια του project “DigiTEENS.gr”.
  • Η συμμετοχή ολοκληρώθηκε με την εβδομαδιαία δράση από 23-27 Νοέμβριου με τον τίτλο “Μένουμε πληροφοριακά υγιείς στο Δημοτικό Σχολείο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή” που συντονίστηκε από την Σταυρούλα Λιθοξοϊδου, εκπαιδευτικό του Δημοτικού της ΑΓΣ και εμψυχώθηκε από τους συναδέλφους της στο σχολείο και την Έφη Ανδρεάδου, Παιδαγωγό, υπ.διδάκτωρα, τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ.. Στις δράσεις της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού συμμετείχε και ο Κώστας Π. Αναγνωστόπουλος, πρ.καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Δ.Π.Θ.. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακός Πολίτης και οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια σε σχέση με την παραπλάνηση στα Μ.Μ.Ε., τα fake news, και τη διαφορετική αντίληψη πραγματικότητας ανάλογα με την προσλαμβάνουσα εικόνα, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες αλληλεγγύης, φιλαλληλίας και ενσυναίσθησης.
Στην 4η Ελληνική Εβδομάδα για τον Γραμματισμό στα ΜΜΕ, η ΑΓΣ
Στην 4η Ελληνική Εβδομάδα για τον Γραμματισμό στα ΜΜΕ, η ΑΓΣ
Στην 4η Ελληνική Εβδομάδα για τον Γραμματισμό στα ΜΜΕ, η ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!