ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στον τελικό του F1 in schools 2022 η ομάδα Deos Racing της ΑΓΣ
11. 04. 2022

Την πρόκριση στον εθνικό τελικό του διαγωνισμού F1 in schools 2022 εξασφάλισε η Deos Racing της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρόκειται για ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου, οι οποίοι μετά από σκληρή δουλειά, πέτυχαν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του πανελλήνιου STEM μαθητικού διαγωνισμού Formula 1.

Με αρχηγούς την Μαρία Ιωάννου, τη Βασιλική Σαπαντζή, τη Σάντη Μαρκοπούλου και τον Γεώργιο Χαραλαμπίδη και με τη συμμετοχή ακόμη 20 μαθητών – υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής και υπεύθυνου της ομάδας, Νίκου Πεγιόπουλου – μελέτησαν μηχανικά, αεροδυναμικά και σχεδίασαν και κατασκεύασαν δύο αμαξίδια για να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας.

Εκτός από τις γνώσεις στη μηχανική κατασκευών, τη φυσική και τον βιομηχανικό σχεδιασμό, οι μαθητές απέκτησαν τεχνογνωσία σε ζητήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, δουλεύοντας ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο F1 in Schools Greece είναι ένας STEM διαγωνισμός για μαθητές λυκείου. Παρόλο που επικεντρώνεται στον σχεδιασμό ενός αμαξιδίου F1, είναι ένας πολύπλευρος διαγωνισμός, που εξετάζει τις δεξιότητες των μαθητών σε διάφορα επίπεδα όπως το marketing, η εύρεση χορηγιών και η παρουσία στα social media.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!