ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αποφοιτήσεις Δημοτικού Σχολείου και Λυκείων
21. 06. 2019

Με δύο πολύ όμορφες, σεμνές και συγκινητικές τελετές αποφοίτησης, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής έλαβαν τα απολυτήριά τους. Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου η κεντρική πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής» γέμισε από παιδικά χαμόγελα, περήφανους δασκάλους και συγκινημένους γονείς κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των πρώτων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας και πρώην αντιπρόεδρος Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κ.Τάσος Αποστολίδης. Μία εβδομάδα αργότερα, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου και του Γενικού Λυκείου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NLG S.A. και απόφοιτος της Σχολής, κ. Κωνσταντίνος Κράββας και ο επίσης απόφοιτος της Σχολής, κ. Απόστολος Σαμούδης, ο οποίος σήμερα είναι γενικός διευθυντής της SIPCAM Hellas Ltd. Παρόντες στις δύο τελετές ήταν έφοροι της Σχολής, επίσημοι προσκεκλημένοι και φυσικά οι φίλοι και οι οικογένειες των μαθητών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κατά γενική ομολογία, το Δημοτικό σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης. Με προσήλωση στην παροχή υψηλής ποιότητας βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, συνεχίζει να είναι πρωτοπόρο στην παραγωγή γνώσεων και προσεγγίσεων, με στόχο τη δημιουργία μιας σχολικής κοινότητας με μαθητές δημιουργικούς, χαρούμενους, με αίσθημα ευθύνης και συλλογικής δράσης. Η αξιοποίηση του αγροκτήματος και των εγκαταστάσεων της Σχολής, η συνεχής επαφή με τη φύση, η έμφαση σε stem δραστηριότητες (science, technology, engineering, math), η ενισχυμένη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, η προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και των τεχνών, καθιστούν το Δημοτικό σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ένα μοναδικό παράδειγμα για τα δεδομένα της πόλης και της Ελλάδας γενικότερα.

Στα προτερήματα του Δημοτικού Σχολείου αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του και ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης. Από την πλευρά του ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι «η ίδρυση μονάδων Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν για πολλά χρόνια ένα μακρινό όνειρο που εξελίχθηκε σε εκπαιδευτική ανάγκη, για να συμπληρωθούν οι σχολικές μονάδες και η Σχολή, μαζί με το ''Perrotis College” και τα μεταπτυχιακά του τμήματα, να γίνει ένας πλήρης Εκπαιδευτικός Οργανισμός, με όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης».

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σε κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Σχολής αναφέρθηκε ο πρόεδρος Δρ. Πάνος Κανέλλης. «Τα λύκεια της Σχολής θεωρούνται σήμερα κορυφαία στον Ελληνικό χώρο σε σπουδές που αφορούν στο περιβάλλον, τη σύγχρονη γεωπονία και τις επιστήμες ζωής. Η γνώση που πήρατε από τη Σχολή, σας έχει δώσει τα εφόδια για το μακρύ ταξίδι», είπε μεταξύ άλλων.

Στην συγκινητική  ομιλία του ο κ.Κράββας τόνισε ότι από την ίδρυση της το 1904, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή βάζει με επιτυχία εφόδια στις «βαλίτσες» των αποφοίτων της, και τους προετοιμάζει να συνεχίσουν με επιτυχία τη ζωή και την καριέρα τους. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο απόφοιτος της Σχολής, κ. Απόστολος Σαμούδης, ο οποίος σήμερα είναι γενικός διευθυντής της SIPCAM Hellas Ltd. και τόνισε ότι η τεχνολογία θα συνεχίσει να επιφέρει σημαντικές επαναστατικές αλλαγές στον αγροδιατροφικό τομέα και κάλεσε τους απόφοιτους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ακολούθησαν οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες των προέδρων των δεκαπενταμελών συμβουλίων των Δευτεροβάθμιων Σχολείων, Βασίλη Γκίρλου (ΓΕΛ) και Θεόδωρου Γεννετίδη (ΕΠΑΛ). Την παρουσίαση του Student Services Center έκανε η Dean κ. Εύα Κανέλλη, η οποία αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Τμήματος, για τις οποίες έγιναν και οι σχετικές επιδόσεις βραβείων.

Την παρουσίαση του Γενικού Λυκείου και την απονομή βραβείων στους καθηγητές και μαθητές που διακρίθηκαν έκανε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Πάρης Πετράς. Ακολούθησε αντίστοιχη παρουσίαση του Επαγγελματικού Λυκείου και απονομή βραβείων από τον διευθυντή κ. Δημήτρη Σλαβούδη, ο οποίος από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα αναλάβει τα ηνία του νέου Γυμνασίου Χασιώτη. Μάλιστα κατά την παράδοση της αποφοίτησης, ένας από τους διακριθέντες μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου έλαβε ένα… ζωντανό βραβείο και πιο συγκεκριμένα ένα… μοσχαράκι!

Αποφοιτήσεις Δημοτικού Σχολείου και Λυκείων
Αποφοιτήσεις Δημοτικού Σχολείου και Λυκείων
Αποφοιτήσεις Δημοτικού Σχολείου και Λυκείων
Αποφοιτήσεις Δημοτικού Σχολείου και Λυκείων
Αποφοιτήσεις Δημοτικού Σχολείου και Λυκείων
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!