ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Χρυσό βραβείο για το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας στα supermarket awards 2019
26. 06. 2019

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία με Τοπικούς Παραγωγούς» απέσπασε στα supermarket awards 2019, η ΑΒ Βασιλόπουλος, για το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Στην Τελετή Απονομής, που πραγματοποιήθηκε στο Anais Club στη Βαρυμπόμπη, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και προμηθευτών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, χειροκρότησαν θερμά τα στελέχη των επιχειρήσεων και τις ομάδες που υλοποίησαν τις πρωτοβουλίες οι οποίες έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία από τη κριτική επιτροπή.

Η κ. Κατερίνα Χάλκου, Corporate Communication Manager της εταιρίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό το Χρυσό. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στηρίξαμε και πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή. Το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, δυο συνεργάτες με τους οποίος μας συνέδεσε, εξαρχής και επί της αρχής, η αγάπη για την ελληνική γη. Το Πρόγραμμα αξιοποιεί τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για να προσφέρει έξυπνα εργαλεία στους σύγχρονους Έλληνες Παραγωγούς, προκειμένου να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της καλλιέργειάς τους. Σε εκείνους αφιερώνουμε αυτή τη διάκριση με μια υπόσχεση: να συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε για να προωθούν τον μοναδικό διατροφικό πολιτισμό της χώρας μας !"       

                  

Tο νέο καινοτόμο Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας, εισάγει τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας στη χώρα.  Μέσα από την εγκατάσταση δώδεκα τηλεμετρικών διατάξεων τελευταίας τεχνολογίας σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, οι παραγωγοί έχουν πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, που απεικονίζονται μέσω χάρτη, με τη χρήση υπολογιστή και έξυπνων συσκευών. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις οι οποίες βασίζονται σε σημαντικές μετεωρολογικές και εδαφολογικές παραμέτρους. Οι περιοχές που επιλέχθηκαν περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα με μεγάλη σημασία για την τοπική και την εθνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, οι τηλεμετρικές διατάξεις εγκαταστάθηκαν σε:

  • Τέσσερις αμπελώνες σε Καβάλα, Κιλκίς και Πελοπόννησο
  • Δύο ελαιώνες σε Καλαμάτα και Χαλκιδική
  • Τέσσερα κτήματα παραγωγής ακτινιδίων στην Κεντρική Μακεδονία
  • Δύο εκτάσεις λειμώνων (βοσκοτόπων) στην Ελασσόνα και την Ξάνθη

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα αποτελέσουν οδηγό για τη χάραξη Ευρωπαϊκής πολιτικής στον αγροτικό τομέα μετά το 2020, φέρνοντας την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων και τους Έλληνες παραγωγούς σε προνομιακή θέση έναντι των Ευρωπαίων αγροτών, στον τομέα αυτό.

Χρυσό βραβείο για το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας στα supermarket awards 2019
Χρυσό βραβείο για το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας στα supermarket awards 2019
Χρυσό βραβείο για το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας στα supermarket awards 2019
Χρυσό βραβείο για το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας στα supermarket awards 2019
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!