ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Μιλτιάδης Κυριακίδης, τάξη 1996
26. 09. 2022

Είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες παραολυμπιονίκες. Ο απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Μιλτιάδης Κυριακίδης (τάξη 1996), αποτελεί παράδειγμα δύναμης και αποφασιστικότητας για όλους.

Πριν από μερικές μέρες, επισκέφτηκε και πάλι το campus προκειμένου να μιλήσει σε μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου για την προσωπική ιστορία του και τη διαδρομή του στον αθλητισμό και να τους μεταλαμπαδεύσει γνώση, αποφασιστικότητα και, κυρίως, το κίνητρο να μην εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 γράφτηκε στο (τότε) Τεχνικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με την προοπτική να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε σχολή σωμάτων ασφαλείας (στρατό ή αστυνομία).

«Η Σχολή μου έχει δώσει εφόδια, τα οποία ακόμη κρατάω βαθιά στην καρδιά μου. Σε κοινωνικοποιεί. Έχω μελετήσει μελισσοκομία, φυτική παραγωγή, ξυλουργική, ζωική παραγωγή. Γενικότερα, ο μαθητής λαμβάνει πολύπλευρη εκπαίδευση», είπε. Ένα ατύχημα του άλλαξε τη ζωή. Μετά από τροχαίο, υπέστη ακρωτηριασμό ποδιού. Τότε, από το δωμάτιο του πόνου στο νοσοκομείου, διάβασε για δύο άτομα με αναπηρίες που έκαναν υπερμαραθώνιο. Εμπνεύστηκε από την αποφασιστικότητα και τη θέλησή τους και ζήτησε να έρθει σε επαφή. Κατέστη εφικτό χάρη στη μεσολάβηση στελέχους της Σχολής. Το 1998 εισήχθη στο τμήμα Ιατρικής, όπου παρέμεινε μέχρι το 2001. Τότε, αποφάσισε να συμμετάσχει στους παραολουμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και το πέτυχε! Και έτσι άρχισε μία λαμπρή αθλητική καριέρα στη σφαιροβολία. Σε μία δεκαετία είχε κατακτήσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Από το 2015 είναι προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών στο Καυταντζόγλειο στάδιο και παράλληλα ασκεί την προπονητική, έχοντας στο πλευρό του πολύτιμους συνεργάτες αλλά και τον πεντάχρονο γιο του. «Θα ήθελα πολύ ο γιος μου να είναι απόφοιτος της Σχολής», εξομολογείται και υπογραμμίζει πως διαχρονικά η ΑΓΣ διαθέτει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανοίγουν νέους ορίζοντες στους μαθητές της. «Η ΑΓΣ συνεχίζει να εξελίσσεται και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι σημερινοί μαθητές της θα πρέπει να αξιοποιούν όλα τα πολύτιμα εργαλεία με τα οποία τους εφοδιάζουν οι τόσο αξιόλογοι καθηγητές. Και να θυμούνται ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς κόπο», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!