ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή του Δημοτικού σε διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών
07. 04. 2019

Η παιδική χορωδία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, υπό τη διεύθυνση του Κανάρη Κεραμάρη, συμμετείχε την Κυριακή 7 Απριλίου στην 11η διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών στο Μουζάκι Καρδίτσας. Η αρτιότητα, η άριστη προετοιμασία και το ρεπερτόριό τους εντυπωσίασαν τους ακροατές. Το κοινό απήλαυσε την υψηλής ποιότητας μουσική και η αποθέωση εκφράστηκε με το πιο ζεστό και συνεχές χειροκρότημά του.

Επρόκειτο για την 11η  διοργάνωση, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του 37ου  διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανά την ποιοτική μουσική, την κλασική και το χορωδιακό τραγούδι Εκτελεστές, μουσικοί και χορωδοί, άρτια προετοιμασμένοι, λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ. Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις του θεσμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του «MOUZAKI PALACE HOTEL» έδωσαν την ευκαιρία σε όλους να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Βασική επιδίωξη είναι, μέσω της εκδήλωσης, η προσέγγιση των νέων ανθρώπων με  την αρχαία ελληνική μουσική, την πολυφωνική μουσική του 15ου – 16ου  αι., αλλά και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Στόχος της διοργάνωσης παραμένει η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων χορωδιών, οι οποίες να δύνανται να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ, διαγωνισμούς, καθώς και συναντήσεις χορωδιών στο εξωτερικό. Την παρουσίαση έκανε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του καθηγητή και μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Συμμετοχή του Δημοτικού σε διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών
Συμμετοχή του Δημοτικού σε διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών
Συμμετοχή του Δημοτικού σε διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!