ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εν αναμονή ενδεχόμενης επαναλειτουργίας, το Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιεί μαθήματα μέσω διαδικτύου
15. 05. 2020

Στο Δημοτικό Σχολείο παρακολουθούν τις εξελίξεις και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας την 1η Ιουνίου, διαμορφώνοντας διάφορους σχεδιασμούς για την ασφαλή επάνοδο των παιδιών στη σχολική πραγματικότητα και κανονικότητα.

Στο μεταξύ, τα διαδικτυακά μαθήματα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό! Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δίνουν κάθε φορά τον καλύτερο εαυτό τους, προετοιμάζοντας τόσο τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, ώστε να γίνονται με τον πιο κατανοητό, αλλά και ενδιαφέροντα τρόπο για τα παιδιά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που τους δίνει η διαδικτυακή πλατφόρμα, αλλά και τα διάφορα τεχνολογικά εργαλεία (παρουσιάσεις, βίντεο κλπ.). Εκτός όμως από τα διάφορα μαθήματα, εξίσου σημαντικές θεωρούνται και οι βιωματικές δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν άλλωστε το σχολείο. Έτσι δεν έλειψε η εκτέλεση πειραμάτων σε "ζωντανή μετάδοση", η ζωγραφική σε πραγματικό χρόνο στο μάθημα των εικαστικών, αλλά και οι επισκέψεις ειδικών συνεργατών και γονέων των παιδιών, είτε για να πραγματοποιήσουν κάποια ανάγνωση βιβλίου στο πλαίσιο του προγράμματος 'Family and Community Literacy', είτε για να συζητήσουν μαζί τους, με την επιστημονική τους ιδιότητα, για τα διάφορα αντικείμενα με τα οποία ασχολούνται. Η πρόθεση όλων είναι να συνεχίσουν να εργάζονται το ίδιο δραστήρια και δημιουργικά, ώστε να κάνουν τα παιδιά να νιώσουν όπως στην κανονική τους τάξη!

Εξίσου σημαντική είναι και η επικοινωνία με τους γονείς. Γι' αυτό και, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ψηφιακού Πολίτη, το Δημοτικό Σχολείο οργανώνει τον τελευταίο μήνα, σε εβδομαδιαία βάση, μία σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια, με σκοπό την ψηφιακή ενδυνάμωση των γονέων. Σε μία χρονική περίοδο που η σωστή διαχείριση των ψηφιακών μέσων και η κριτική προσέγγιση των πληροφοριών μέσα από αυτά, φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη, το Σχολείο στέκεται δίπλα σε γονείς και μαθητές. 

Εν αναμονή ενδεχόμενης επαναλειτουργίας, το Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιεί μαθήματα μέσω διαδικτύου
Εν αναμονή ενδεχόμενης επαναλειτουργίας, το Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιεί μαθήματα μέσω διαδικτύου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!