Γυμνάσιο Χασιώτη
ΕΓΓΡΑΦΕΣ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ "ΧΑΣΙΩΤΗ"
ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

*Ημερομηνία εξετάσεων: Κυριακή 14/05/2023 - 10.00πμ


Οι τελειόφοιτοι μαθητές Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να γίνουν δεκτοί στην Α’ τάξη του Γυμνασίου «Χασιώτη» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτή διαδικασία αξιολόγησης, που ταυτόχρονα αποτελεί κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών.Οι υποτροφίες απονέμονται με ακαδημαϊκά κριτήρια αριστείας.

Οι εξετάσεις εισαγωγής για την Α’ Γυμνασίου διεξάγονται κάθε Μάιο, σύμφωνα με τους όρους και τις διαδικασίες που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής στις Εξετάσεις Εισαγωγής & Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 έχουν ξεκινήσει.

Πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, καθώς και τυχόν αλλαγές ύλης, ημερομηνιών και συνθηκών θα γνωστοποιηθούν με email σε όλους τους υποψηφίους που έχουν υποβάλει Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις Εισαγωγής & Υποτροφιών 2023-24.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τρία διδακτικά αντικείμενα, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά.  Η θεματολογία των εξετάσεων αποβλέπει στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης του Δημοτικού Σχολείου.  Ενδεικτικά θέματα της αξιολογικής διαδικασίας μπορείτε να δείτε στα link:

Γλώσσα 1Γλώσσα 2, Γλώσσα 3, Γλώσσα 4

Μαθηματικά 1Μαθηματικά 2, Μαθηματικά 3, Μαθηματικά 4

Αγγλικά 1Αγγλικά 2Αγγλικά 3, Αγγλικά 4, Αγγλικά 5

Η Επιτροπή Εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές γίνονται δεκτοί στην Α’ Γυμνασίου, καθώς και ποιοι είναι οι αποδέκτες των υποτροφιών.  Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται το συντομότερο δυνατόν με email από το τμήμα Εγγραφών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣE ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΧΑΣΙΩΤΗ»

Κάθε χρόνο ενδέχεται να δημιουργηθούν κενές θέσεις στις τάξεις του Γυμνασίου. Οι θέσεις αυτές καλύπτονται σύμφωνα με την πολιτική εισαγωγής σε ενδιάμεσες τάξεις του Γυμνασίου «Χασιώτη».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΧΑΣΙΩΤΗ» ΑΓΣ

Η πολιτική αυτή αφορά  στους μαθητές άλλων Γυμνασίων, δημοσίων ή ιδιωτικών, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν σε ενδιάμεσες τάξεις στο Γυμνάσιο «Χασιώτη», είτε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είτε κατά την διάρκεια αυτής.

H εισαγωγή ενός μαθητή/τριας σε οποιαδήποτε τάξη του Γυμνασίου μπορεί να γίνει κατόπιν αιτήσεως και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Υποτροφίες ή οικονομική ενίσχυση δεν προβλέπονται για τις ενδιάμεσες τάξεις.

Προϋποθέσεις και διαδικασία εισαγωγής
 
  • Συμπλήρωση και αποστολή με email της Αίτησης εισαγωγής στις ενδιάμεσες τάξεις στο admissions@afs.edu.gr
  • Αποστολή ελέγχου προόδου του προηγούμενου έτους ή τετραμήνου ανάλογα εάν η μετεγγραφή είναι για την αρχή του έτους ή ενδιάμεσα
  • Προϋπόθεση εγγραφής αποτελεί η βαθμολογία να ξεπερνά το 18/20.
  • Συνέντευξη υποψηφίου μαθητή/τριας ενώπιον καθορισμένης επιτροπής αξιολόγησης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε online ενημέρωση συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Ενδιαφέροντος ή να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του τμήματος Εγγραφών με email στο admissions@afs.edu.gr και τηλεφωνικά καθημερινά 8:00πμ – 5:00μμ:

Γεώργιος Σταμπολίδης, 2310-492758

Ανίσα Μπέλλου, 2310-492848

 

----------------------------------------------------------------

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου με βάση το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή καταγωγή, την αναπηρία, ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή κατάσταση που προστατεύεται από το νόμο.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!