ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεχίζει τις υψηλού επιπέδου παροχές του το τμήμα Student Services
24. 03. 2020

Στην νέα πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού, προσαρμόστηκε το τμήμα Student Services, το οποίο εξακολουθεί να παρέχει πολυεπίπεδη και ουσιαστική βοήθεια σε μαθητές και σπουδαστές.

Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία στελέχη του τμήματος είχαν συναντήσεις μέσω Skype με δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου. Διατήρησαν σταθερή επικοινωνία με τους διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για τα καθήκοντα των μαθητών και για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των σπουδαστών και των γονέων. Η ψυχολόγος ήρθε σε επικοινωνία με γονείς, στήθηκαν ηλεκτρονικά workshops. Επίσης, στάλθηκαν ηχητικά μηνύματα σε μαθητές Δημοτικού.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Study U.S.A., κινητοποιήθηκαν επτά καθηγητές για τη συνέχιση των μαθημάτων και επιπλέον τέσσερις για παροχή εκπαίδευσης μέσω Moodle, Skype και Google Hangouts για τους μαθητές και των τριών τάξεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επιπλέον, μέσω Skype, στελέχη του τμήματος ήρθαν σε επικοινωνία με τις οικογένειες τελειόφοιτων μαθητών προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξασφάλισης φοιτητικής βίζας για τις Η.Π.Α..

Για το Study Abroad, μεταξύ άλλων, στάλθηκαν μηνύματα υπενθύμισης στους φοιτητές να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στο πρόγραμμα Arcadia για ενίσχυση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω e-mail ή βιντεοκλήσεων στους μαθητές αλλά και στο προσωπικό, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Στο τμήμα Αγγλικών, έγινε μάθημα μέσω του Big Blue Button στους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Study U.S.A.. Για την παροχή γνώσης χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες wizer.me, Oxford Owls, Google forms, readworks, wetransfer κ.α., ενώ συντάχθηκε φυλλάδιο με δραστηριότητες για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, το οποίο θα επικαιροποιείται περιοδικά.

Τέλος, διασφαλίστηκε ότι όλοι οι οικότροφοι επέστρεψαν στις οικογένειές τους. Πλέον τα στελέχη του τμήματος επιβλέπουν τη συντήρηση των κτιρίων και προετοιμάζονται για την επιστροφή των μαθητών και των σπουδαστών, ιδιαίτερα όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης πιθανών ψυχολογικών τραυμάτων που ενδεχομένως να προκλήθηκαν από την αναστάτωση που επέφερε ο κορωνοϊός.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!