ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Παρουσίαση έρευνας για τον εναλλακτικό τουρισμό σε εκδήλωση του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων (SPMO)
29. 06. 2020

ΝΕΟ: Ακύρωση εκδήλωσης
Ακολουθώντας τη γενική πολιτική του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη μη πραγματοποίηση δια ζώσης συναντήσεων ως μέτρο προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19, το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων ακυρώνει την εκδήλωση. 

-----------------------------------------------------
Παλαιότερη ανάρτηση

Τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 39 επιχειρηματιών του εναλλακτικού τουρισμού, θα παρουσιαστούν το απόγευμα (19:30) της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020, σε εκδήλωση με τίτλο «ΑLTERING TOURISM IN THESSALONIKI: stakeholders voice out their needs, connect & react», στην Αποθήκη Γ' του ΟΛΘ.

Η έρευνα αποτελεί πρωτοβουλία των εκπαιδευόμενων του προγράμματος κατάρτισης στον Εναλλακτικό Τουρισμό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το αποτέλεσμά της ήταν η δημιουργία αποθετηρίου-οδηγού που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και έναυσμα συζητήσεων και συνεργειών ανάμεσα σε όλους τους κρίκους της τοπικής -και όχι μόνο- τουριστικής αλυσίδας. Ο οδηγός, τα αποτελέσματα και αποσπάσματα των συνεντεύξεων θα παρουσιαστούν με μορφή ντοκιμαντέρ στην εκδήλωση, ενώ εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο του τουρισμού θα σχολιάσουν τις αντιδράσεις του κλάδου.

Οι ομιλητές του πάνελ είναι οι εξής:

  • Buchard Kieler, CEO visit Berlin
  • Δρ. Ιωάννης Παππάς, Δ/ντής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού για την Μεσόγειο (GSTC) και επικεφαλής της ομάδας του GSTC για την συμφωνία με το υπ. Τουρισμού στο θέμα αειφορίας και νέας εθνικής στρατηγικής
  • Ελένη Σωτηρίου, Managing Director, Thessaloniki Convention Bureau
  • Δρ. Δημήτριος Μπούχαλης, καθ. Bournemouth Univ., Πρόεδρος Ιnternational Federation for Information Technologies in Travel and Tourism (FITT)
  • Σπύρος Πέγκας, πρ. αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Ιδρυτής και Δ.Σ. Wise Ram S.A.

To έργο υλοποιήθηκε με την συνεργασία της εταιρείας «WISE RAM SA», διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού για την Λεκάνη της Μεσογείου “GSTC”, διευθύνων σύμβουλος του οποίου αλλά και συνεργάτης του υπουργείου Τουρισμού είναι ο Δρ. Ιωάννης Παππάς.

Η πανδημία που αναπάντεχα σταμάτησε τον νευραλγικό τομέα του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο ανέτρεψε όλα τα δεδομένα αφήνοντας τον τουριστικό κλάδο μουδιασμένο και σκεπτικό. Το δυναμικό των εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών, διοικητικού προσωπικού και συνεργατών της ΑΓΣ τέθηκε άμεσα στην υπηρεσία των νέων αναγκών, άκουσε και κατέγραψε, αξιοποιώντας το εργαλείο των συνεντεύξεων, τις άμεσες ανησυχίες, ανάγκες και σκέψεις των επιχειρηματιών και φορέων κυρίως της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της οξείας φάσης της πανδημίας. 

Το πρόγραμμα κατάρτισης στον Εναλλακτικό Τουρισμό εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» το οποίο εκπονείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α..

Παρουσίαση έρευνας για τον εναλλακτικό τουρισμό σε εκδήλωση του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων (SPMO)
Παρουσίαση έρευνας για τον εναλλακτικό τουρισμό σε εκδήλωση του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων (SPMO)
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!