ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Βράβευση ΑΓΣ και Perrotis College από την AHEPA στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον αγροδιατροφικό τομέα
25. 11. 2022

Για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας στην Ελλάδα, τιμήθηκαν από την AHEPAHJ-27 «Κάσσανδρος» Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Οι σχετικές πλακέτες απονεμήθηκαν στο πλαίσιο εσπερίδας που διοργάνωσε η AHEPAHJ-27 με θέμα «Αγροτική επιχειρηματικότητα και ψηφιακό μάρκετινγκ» και η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» του Perrotis College.

Τα βραβεία παρέλαβαν εκ μέρους της ΑΓΣ, ο Πρόεδρος Dr. Jeff Lansdale και εκ μέρους του Perrotis College, ο Dean Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος. Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Dr. Lansdale αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του αγροδιατροφικού τομέα, ειδικά μετά το… τσουνάμι της πληθυσμιακής «έκρηξης» στη γη, όπου πλέον ζουν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι! «Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει να εκπαιδεύει μελλοντικούς επιστήμονες και ηγέτες του αγροδιατροφικού τομέα, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο να τραφεί ο πληθυσμός», είπε.

«Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και τίποτα δεν μένει πλέον στάσιμο. Η καθημερινότητα μας αλλάζει, όλα γύρω μας αλλάζουν και δεν θα μπορούσε η αγροτική επιχειρηματικότητα να μην συμβαδίσει και στη χώρα μας με το ψηφιακό μάρκετινγκ και τις καινοτόμες εφαρμογές που φέρνει στο αγροτικό επιχειρείν. Η Ελλάδα έχει κάνει  άλματα μέσα σε τρία χρόνια πετυχαίνοντας πρώτη θέση στην Ε.Ε. για τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην καινοτομία, μεταξύ αυτών και οι επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Δρ. Κυριάκος Λουφάκης τόνισε ότι η Ελλάδα άργησε πολύ να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της, προσθέτοντας ότι το πεδίο ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα είναι μεγάλο αλλά απαιτούνται ιδέες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. «Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ισραήλ όπου η στρεμματική απόδοση έχει φτάσει στα 1.290 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι καθηλωμένη στα… 190 ευρώ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς εκτίμησε ότι η συμβολή του αγροδιατροφικού τομέα στο ΑΕΠ της χώρας θα πρέπει να εκτιναχθεί στο 12% από το 8% που είναι σήμερα. «Έρευνα, τεχνολογία και μεταφορά γνώσης είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Όλα τα εργαλεία είναι σημαντικά για τον άνθρωπο, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται από… μεράκι», κατέληξε.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής του προπτυχιακού προγράμματος «Ψηφιακό Μάρκετινγκ», Θεοχάρης Σπυρόπουλος, παρουσίασε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση και πώς το μάρκετινγκ μπορεί να δώσει διέξοδο και λύσεις, κάνοντας λεπτομερή αναφορά στις παγκόσμιες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!