ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκπρόσωποι από 35 Περιφέρειες της Ευρώπης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή
05. 07. 2022

Workshop του έργου Nefertiti που αφορά τα Demo Farms, φιλοξένησε την Πέμπτη 16 Ιουνίου το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Συμμετείχαν στελέχη Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Δικτύου ERIAFF, εκπρόσωποι της ομάδας Οινοπαραγωγών Γουμένισσας «Εύφορη Γη», καθώς και μέλη ερευνητικών ινστιτούτων, όπως του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Περιελάμβανε ξενάγηση στους παραγωγικούς και εκπαιδευτικούς χώρους του Αγροκτήματος ως μια περίπτωση demo farm.

Κατά τη διάρκεια του workshop οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα demo farms και τις προοπτικές τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συμμετείχαν ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, το στέλεχος του Γραφείου Δρ. Ηλίας Κάλφας, ο μάνατζερ του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης και στελέχη του επιστημονικού δυναμικού του.

Το workshop οργανώθηκε στο πλαίσιο του Conference του ERIAFFπου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 14-16 Ιουνίου. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ενεργό συμμετοχή του στελέχους του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων, Δρ. Βίκυς Κρυσταλλίδου, ως συντονίστριας των συζητήσεων του συνεδρίου.

To Δίκτυο ERIAFF (Network of European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Forestry) είναι μια άτυπη ένωση Περιφερειών στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 2012 στη Φλωρεντία. Στη Θεσσαλονίκη και στο workshop της ΑΓΣ συμμετείχαν 35 Περιφερειάρχες και εκπρόσωποι Περιφερειών από την Ευρώπη.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!