ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Γιώργος – Παναγιώτης Παρλάντζας (Τάξη 2020)
16. 11. 2022

Αποφοίτησε μόλις πριν από δύο χρόνια από το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ανέλαβε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της οικογένειας και εφαρμόζει στην πράξη αυτά που διδάχθηκε στο ΕΠΑ.Λ. Ο Γιώργος – Παναγιώτης Παρλάντζας από το Ζάππειο Λαρίσης, χαράσσει την δική του επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

«Όσο ήμουν στο Επαγγελματικό Λύκειο, παρακολουθήσαμε μία επίδειξη σπαρτικής μηχανής, ειδική για καλλιέργεια μέσω μηδενικής κατεργασίας του εδάφους. Ήταν πολύ εντυπωσιακή και μόλις τελείωσα το Λύκειο και άρχισα τη δουλειά στα χωράφια μας, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε μία τέτοια μηχανή. Αγοράσαμε τη σπαρτική και πλέον καλλιεργούμε και με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Μέχρι στιγμής, πηγαίνει πολύ καλά. Αν δεν ήταν η Σχολή, ενδεχομένως να μην μαθαίναμε για καλλιέργεια μέσω μηδενικής κατεργασίας του εδάφους», τόνισε. Σήμερα, η οικογένειά του καλλιεργεί σιτηρά, κριθάρι, βιομηχανική ντομάτα, ελαιοκράμβη και φακή. «Μάθαμε για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή μέσω οικογενειακών γνωστών. Πρώτος σπούδασε στο ΕΠΑ.Λ. ο αδελφός μου, Βασίλης, ο οποίος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος. Έπειτα ακολούθησα εγώ. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό Ίδρυμα», πρόσθεσε. Έχει μόνο καλές αναμνήσεις, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί επαφές με πρώην συμμαθητές του και καθηγητές. «Τα τρία χρόνια στο ΕΠΑ.Λ. ήταν ωραία. Η ζωή στο οικοτροφείο ήταν μοναδική εμπειρία. Η πρακτική άσκηση εξαιρετικά αξιόλογη και οι καθηγητές φιλικοί και πάντα διαθέσιμοι για απαντήσεις», είπε και κάλεσε τους σημερινούς μαθητές της Σχολής «να είναι τυπικοί με τα μαθήματά τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 5 Νοεμβρίου μαθητές της ειδικότητας «Φυτική Παραγωγή» του ΕΠΑ.Λ. και σπουδαστές της Ειδικότητας «Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων» του ΙΕΚ, με συνοδό τον εκπαιδευτικό, Πέτρο Ευαγγέλου, επισκέφτηκαν το αγρόκτημα της Οικογένειας Παρλάντζα, όπου παρακολούθησαν διαδικασία σποράς σε ακαλλιέργητο έδαφος με ειδική σπαρτική μηχανή. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καθηγητές και γεωπόνους του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της εταιρείας Προώθησης Αειφορικών Καλλιεργητικών Συστημάτων (ΕΠΑΚΣ) και να παρατηρήσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της ειδικής σπαρτικής μηχανής.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!